Oficina del SOC. Autor: David B.

L’atur es congela al novembre a Sabadell

El mes de novembre va acabar a Sabadell amb una xifra d’atur registrat gairebé congelada. El global del mes dóna una pèrdua de dos llocs de treball a la ciutat. Ara hi ha 13.473 aturats a al ciutat. Al global del Vallès Occidental, l’atur ha baixat en 184 persones.

El mes de novembre es tanca en negatiu a Catalunya, amb l’increment més gran de l’atur des de l’any 2009. Però a Sabadell el mes deixa una xifra d’aturats gairebé idèntica a la d’octubre, ja que només s’ha mogut en dues persones, pel cantó negatiu, ja que hi ha dos aturats més. Així ara hi ha 13.473 aturats a Sabadell. A nivell interanual, segons dades de l’Observatori de l’Economia de Sabadell hi ha 978 aturats menys, amb una caiguda de l’atur interanual del 6,8 per cent.

Cal recordar que el mes d’octubre l’atur registrat va pujar de forma sensible a Sabadell, amb 411 nous aturats. A l’agost també va pujar en 573 persones, mentre que al setembre va baixar en 108 persones.

L’atur ha pujat de 7.391 persones (+1,78%) al novembre a Catalunya en relació a l’octubre, de manera que hi ha 422.462 persones inscrites a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), segons les dades del Ministeri d’Ocupació. Es tracta del major ascens en aquest mes des del 2009.

Foto portada: oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya, al carrer de la República. Autor: David B.