Correus

L’edifici de Correus, en venda a Milanuncios.com

L’edifici de Correus a la cèntrica Via Massagué està a la venda al portal Mil Anuncios. El seu preu és de 2,35 milions d’euros, segons l’oferta publicada a la web. 

L’edifici de Correus, buit des de fa anys i seu de gravacions audiovisuals darrerament, té 1.560 metres quadrats repartits en planta baixa i pis. A més, també un soterrani d’aparcaments “amb molta imatge corporativa”. Milanuncios.com assegura que l’edifici és “ideal per a qualsevol activitat comercial o museu”. De fet, l’ús permès és d’oficines i serveis.
L’immoble espera rehabilitació des de l’any 2009, però Correus va preferir tancar-lo i llogar una oficina al carrer de la Indústria per a seguir prestant els seus serveis. L’any 2013, bàsicament a través del grup municipal de CiU, es va intentar obrir una negociació amb l’Estat per recuperar l’immoble un cop rehabilitat. S’hi va sumar a la petició el llavors equip de govern presidit per Juan Carlos Sánchez. Però la proposta no va reeixir. La pròpia moció ja deixava oberta la porta a que Correus vengués l’edifici, la protecció del qual no va més enllà d’una parcial.

Un edifici de mitjans del segle XX

L’any 1946 l’Ajuntament va cedir de franc a Correus un solar per a ubicar-hi la oficina de correus i telègrafs. A nivell arquitectònic, és de composició simètrica, amb un frontó central sota el qual es troba des de la seva construcció una àliga imperial, no sense controvèrsia, que després va ser tapada per una planxa d’alumini amb el logo de Correus. Té una façana d’estil neoclàssic, amb un cos central i dos cossos laterals disposats amb simetria. L’arquitecte va ser Roberto Oms Gracia.

Foto portada: l’edifici de Correus, fa un temps. Autor: David B.