Despatx LLuch

Les empreses de telefonia segueixen liderant les reclamacions

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor va atendre 8.000 casos l’any 2015, segons les dades fetes públiques aquesta setmana. D’aquests uns 2.000 han acabat sent una reclamació o queixa. El sectors de les telefonies, els subministraments (llum, aigua i gas), les compres per internet i les asseguradores i banca centren les queixes.

Any rere any, el patró es va repetint: les companyies de telefonia són les reines de la reclamació. Però, segons dades de l’AMIC, l’any 2015 es va notar un increment en les queixes al voltant del comerç electrònic. També pugen, tot i que la tendència no és nova, les queixes al voltant de la banca i les companyies asseguradores.

Durant l’any passat es van atendre uns 8.000 casos a través de l’OMIC de Sabadell, situada al primer pis del Despatx Lluch (carrer de la Indústria). En concret, van ser 8.186 persones. Set de cada deu atencions van quedar en meres consultes (5.847). Les 2.339 atencions restants van ser queixes, denúncies i reclamacions contra empreses. El 78 per cent s’han resolt. Queden pendents 511.

Arbitratges

Per la seva part, la Junta Arbitral de Consum va rebre 556 sol·licituds d’arbitratge, la majoria derivades des de l’OMIC. Queden pendents 43 sol·licituds. La Junta Arbitral de Consum és un sistema extrajudicial i voluntari ofert per l’Ajuntament per resoldre els conflictes de forma vinculant i gratuïta. Així s’evita acabar als tribunals. La resolució emesa per la Junta Arbitral obliga les parts a actuar de forma similar a una sentència judicial.

Amb motiu del Dia Mundial del Consumidor, l’OMIC assegura que hi ha encara molt camí a recórrer en estendre la cultura de l’arbitratge entre la ciutadania i les empreses. També creuen que cal millorar la gestió dels procediments. En la mateixa línia es manifesta l’Agència Catalana de Consum.

Foto portada: el despatx Lluch. Autor: David B.

Comments are closed.