Foto portada: l'oficina Store de CaixaBank a la Rambla. Autor: Caixabank / cedida.

Les oficines ‘store’ de CaixaBank arriben a Sabadell

CaixaBank ha inaugurat aquest dilluns la seva oficina al número 184 de la Rambla, que aplica el nou model Store. L’entitat financera té 133 oficines d’aquest model a Espanya.

L’oficina Store de Sabadell és la primera que s’implanta d’aquest sistema, iniciat l’any 2013 i que avui dia tenen implantat més de 130 oficines a Espanya. La històrica oficina de La Caixa a la Rambla va estar tancada durant uns mesos, per reformes però va reobrir a mitjans d’agost. Ara s’ha inaugurat, amb la presència d’un centenar de clients i la directora comercial de CaixaBank a la província de Barcelona, Cristina González. L’oficina té 540 metres quadrats, gestiona 7.000 clients i té una desena de treballadors.

Què són les sucursals store?

Aquest tipus d’oficines presten un servei en un horari més ample, fins les 18.30 hores de dilluns a dijous, i estan organitzades d’una manera més funcional i moderna, segons l’entitat. Donen més importància a l’aspecte tecnològic però també a la relació de tu a tu amb el client. L’aspecte és més d’un aparador virtual que el d’una clàssica sucursal bancària. Les store s’ubiquen en zones comercials dels centres urbans. Són sucursals més petites que les oficines A de l’entitat, que gestionen al voltant de 200 milions d’euros per oficina, amb una desena de treballadors i una mitjana de 6.000 clients. Estan equipades amb caixers d’última generació, dispositius amb accés a la banca en línia i assessors personals.

Tendències

Les oficines són una evolució de les entitats financeres cap a les tendències del sector: menys oficines però més grans, menys finestreta i més espais oberts, més servei personalitzat a les oficines i canalitzar l’operativa habitual als caixers i dispositius mòbils. En els darrers anys, a més el mercat de jugadors del sector financer s’ha concentrat i els usos s’han automatitzat.  CaixaBank és l’entitat financera espanyola amb més oficines als carrers de les ciutats i pobles.