Recomanen a les empreses diversificar les fonts de finançament

La patronal Pimec ha organitzat recentment a Sabadell una jornada sobre fonts de finançament empresarial, un dels maldecaps recurrents en el context econòmic actual per als negocis. El president de Pimec Vallès Occidental, Francesc Elías, recomana diversificar les fonts de finançament.

Segons Elías, bona part del teixit empresarial, especiament les pimes, tenen una única font de finançament, que acostuma a ser la banca tradicional. Un fet que en el context actual “limita el creixement i expansió d’aquelles empreses que tenen capacitat i potencial” a causa de la manca de crèdit. En aquest sentit, Pimec ha organitzat una jornada al Vapor Llonch per presentar alternatives. Hi han assistit desenes d’empresaris. En concret n’han presentat quatre:

· Mercado Financipyme: es tracta d’una iniciativa potenciada per Pimec que ha aconseguit més de 30 milions d’euros per a 46 empreses en set edicions. El 30 de maig es farà la vuitena edició, reunint entitats públiques, privades, nacionals i internacionals que financien les petites i mitjanes empreses.

· Mercat Alternatiu Borsari (MAB): el president del MAB, Antoni Giralt, el defineix com una “oportunitat” per finançar el creixement de les empreses a través de la captació de capital.

· Crowdlending: es tracta d’un sistema de préstecs que canalitza ja milions d’euros a la resta d’Europa, posant en contacte empreses amb necessitat de finançament i persones interessades en invertir en economia productiva. Una de les eines que aposten per aquesta disciplina és Arboribus.

· Kantox: una plataforma en línia per conéixer el tipus de canvi real, generar un estalvi important respecte els tradicionals sistemes d’intercanvi de divises i agilitzar la gestió.

La jornada ha tingut l’assistència d’unes 80 persones, representants d’empreses del Vallès Occidental. També del regidor de Promoció Econòmica, Lluis Monge.

Foto portada: taula al Vapor Llonch, durant la jornada. Autor: Pimec (cedida).