Edifici d'Amazon. Autor: David B.

Santa Perpètua impugna la llicència d’obres a Amazon

L’ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda porta el consistori de Barberà del Vallès al tribunal contenciós administratiu per donar llicència d’obres al centre logístic d’Amazon que s’està construint a Barberà, però a tocar de Sabadell. En concret, es porta als tribunals la resolució de l’Ajuntament barberenc del juliol que donava la llicència d’obres a l’empresa Amazon Spain Fullfillment SL per a la nova nau construïda a la zona.

L’ajuntament de Santa Perpètua defensa que el procés no ha tingut en compte els impactes en la mobilitat de la carretera B-140 i l’AP-7. Creuen que abans de les obres calia analitzar solucions a la mobilitat en vials ja saturats en hores punta. El consistori insisteix que s’han incomplert determinacions urbanístiques, informes obligatoris i audiència a interessats que poden donar lloc a l’anul·lació. L’alcaldessa de Santa Perpètua insisteix que l’únic estudi de mobilitat relacionat es va aprovar l’any 2003 i, a més, es referia a una activitat que no es correspon amb la que es vol implantar. Garcia mostra la seva posició “favorable” a la instal·lació d’empreses i activitats però reitera que “cal complir condicions que evitin l’afectació de la mobilitat que està esdevenint un factor de creixent dificultat”.
Santa Perpètua exigeix la Generalitat que assumeixi la seva responsabilitat en relació a les infraestructures afectades, recorda que entitats empresarials i veïnals han mostrat la seva preocupació per l’impacte i assegura que ha anunciat amb anterioritat als ajuntaments de Barberà, Sabadell i Polinyà que presentava aquest recurs.

Foto portada: la nau d’Amazon, a Can Roqueta. Autor: David B.