S’enconen les posicions entre sindicats i ajuntament

  • L’ajuntament es nega a complir el conveni 2008-2011 per la situació econòmica.

  • El regidor d’Economia assegura que els sindicats no avancen posicions.

Un centenar de treballadors municipals s’han concentrat de nou a les portes del Ple per reclamar a l’equip de govern que compleixi el conveni signat. El portaveu sindical ha pres la paraula a la sessió per traslladar el malestar de la plantilla i preguntar si hi ha voluntat per complir el conveni.

El portaveu de la plantilla, Enric Quílez, del sindicat Comissions Obreres, ha obert la porta a que el conveni es compleixi encara que sigui a terminis.

Després de la pregunta ha pres la paraula el tinent d’alcalde d’Economia i Recursos Humans, Ramon Burgués, que ha assegurat que el govern “sempre” ha intentat arribar a un acord però que cal prendre mesures per racionalitzar les despeses. “Vostès saben que hi ha ajuntaments que estan cancel·lant els seus compromisos”, ha dit Burgués, qui ha demanat responsabilitat als sindicats:

Caldria demanar responsabilitat als sindicats. Que siguin responsables. Nosaltres hem avançat i ells no, fins i tot ens canvien les persones a les reunions. Entenc els sindicats, que defensen els treballadors però a mi em toca defensar els ciutadans.

Burgués ha assenyalat que davant els pocs avenços en les negociacions entre consistori i sindicats, es van donar uns dies de marge, un fet que va ser considerat per alguns representants sindicals com de trencament de negociacions per part del consistori. El proper 16 de març es reprenen les negociacions.

“Apliquin el conveni, és innegociable”

L’oposició ha recordat el govern que complir el conveni 2008-2011 és innegociable. “Apliquin el conveni, senyor Burguès”, ha assenyalat la portaveu de l’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez. La mateixa frase ha utilitzat la portaveu d’Esquerra Unida i Alternativa, Marisol Martínez: “apliqui el conveni i després segui’s a explicar els problemes de l’ajuntament, sense amenaces i d’igual a igual” La portaveu d’Iniciativa per Catalunya, Carme Garcia, ha dit que els treballadors haurien de poder veure que els sacrifics no siguin sempre pels mateixos.

Finalment, el regidor ha assegurat que el consistori no vol contribuir a acomiadar treballadors públics en la situació de crisi però que:

cal un esforç de tothom. Hi ha punts de la proposta del sindicats molt difícils d’entendre i confio que tothom haurà reflexionat de cara a la propera reunió.

Els sindicats demanen els compromisos signats en el conveni del 2008, que inclouen alguns complements econòmics i socials. Asseguren que si s’incumpleix el conveni afectarà amb 2.000 euros anuals menys a la butxaca dels treballadors públics, a la qual cosa cal afegir el cinc per cent retallat per decret el maig de 2010.

A més, no entenen que no hi hagi mitjans econòmics a l’ajuntament quan, segons assegura la Secció Sindical de CC.OO, hi ha treballadors eventuals amb alts sous, i moltes despeses en estudis, treballs tècnics i treballs externs previstes pel 2012.