Pensionistes

Tornen les concentracions per demanar millors pensions públiques

Prop d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dilluns a la tarda a la plaça Sant Roc per reclamar la millora de les pensions públiques. La concentració entronca amb les que s’havien fet cada primer dilluns de mes, i ara retorna a les portes d’unes eleccions generals on la Plataforma en Defensa de les Pensions de Sabadell reconeix el seu “desconcert” per les “promeses que després no es compleixen”. 

La plataforma es va concentrar mes rere mes per reclamar la millora de les pensions públiques en l’últim tram de presidència de Mariano Rajoy. Les concentracions, a Sabadell i la resta d’Espanya, van perdre força amb l’arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa, ja que el socialista s’havia compromès a millorar-les i deixar enrere l’increment automàtic del 0,25 per cent decretat per Rajoy per vincular les pensions a l’IPC. Però la legislatura va acabar, es van convocar eleccions, s’ha fracassat en la formació de govern i ara caldrà repetir els comicis. En un comunicat la plataforma reconeix el seu “desconcert” i el malestar per les “promeses que després no es compleixen”.

“Hem de recordar que encara estan en vigor tant la llei de les pensions de 2013 i el seu índex de sostenibilitat del 0,25 per cent de pujada de les pensions com la reforma laboral del 2012, la llei dels contractes precaris, els baixos salaris i les rebaixes de les cotitzacions als empresaris”.

La plataforma lamenta que malgrat les promeses el PSOE “no ha arribat a derogar” cap llei. En aquest sentit, donen suport a la concentració que s’ha convocat el 16 d’octubre a Madrid. I han convocat nova concentració a Sabadell, el 4 de novembre a les sis de la tarda.

Foto portada: concentració aquest dilluns a Sant Roc. Autor: cedida.