Assistents escolars a l'edició de l'any passat. Autor: J.d.A

Tret de sortida al Sabadell Smart Congress

  • Unes 300 persones assisteixen a la sessió inaugural del congrés.

  • Els ponents destaquen que l’actual economia ja és digital i que cal adaptar-s’hi.

Governs locals, operadors tecnològics, empreses concessionàries, institucions financeres i empreses que treballen la nova economia es donen cita fins aquest divendres a Fira Sabadell. L’equipament acull la segona edició del Sabadell Smart Congress. La inauguració ha tingut uns 300 assistents.

La segona edició del Sabadell Smart Congress s’ha inaugurat amb els discursos del president del Centre Tecnològic de Catalunya, Jordi William Carnes, el delegat de la Generalitat a les comarques de Barcelona, Fernando Brea, i l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez. Sánchez ha destacat que cal una “nova manera d’enfocar la gestió dels serveis públics a través de l’eficàcia i l’eficiència”. Per la seva banda, William Carnes ha mantingut que “estem entrant en l’era de l’economia digital” i Brea ha insistit que cal “posar la ciutat al servei del ciutadà”.

L'exministre d'Indústria Miguel Sebastián. Autor: J.d.A.

Posats en matèria, i un cop inaugurat, la primera ponència ha anat a càrrec del que va ser ministre d’Indústria del PSOE, Miguel Sebastián, que ha abordat els reptes de la transformació a les smarts cities des de la vessant pública i ha lamentat algunes limitacions, així com ha dibuixat els reptes de futur. Després ha intervingut Federico Casalegno, des del Massachutes Institute of Techology Mobile Experience Lab, “que juga a la Champions League de la recerca sobre els mòbils”, en paraules de William Carnes.

Unes 200 persones han assistit a la primera sessió del congrés, que ha comptat amb un espai per a expositors. Així, la cooperativa Transports Urbans de Sabadell ha exposat l’aplicació mòbil que tenen en funcionament des de fa quatre mesos. Fins ara l’han descarregat uns 15.000 usuaris, i justament ara ha tingut algunes millores que permeten usar-se a persones invidents així com a daltònics o altres persones amb problemes visuals. La TUS també ha mostrat un bus híbrid, del qual plantegen la compra per renovar la flota local. D’altra banda, altres empreses com CASSA o Serveis de Medi Ambient SA mostren els seus projectes d’economia intel·ligent, i també altres operadors.

Nova visualitza de l'App de la TUS per a daltònics. Autor: J.d.A.

Un grup d’una trentena d’escolars de tercer de primària del CEIP Sallarés i Pla, al barri de Campoamor, han assistit al congrés. Portaven uns dibuixos que han treballat a classe i han vist com un robot de l’empresa ABB ha plasmat els seus dibuixos al paper enmig de la sorpresa. Ha estat una de les novetats del segon congrés, ja que l’any passat no va rebre visites d’escoles. També hi ha hagut una bona assistència d’estudiants universitaris.

El programa continua aquesta tarda, amb l’entrega dels premis a la millor aplicació mòbil, i aquest divendres al matí i fins el migdia.

Foto portada: alumnat del Sallarés i Pla, al Sabadell Smart Congress. Autor: J.d.A.