Trobada al Nostra Llar, manifestació a l’Eix Macià i concentració a l’Ajuntament: la vaga a Sabadell

Les entitats sobiranistes i els sindicats criden aquest dimarts 3 d’octubre a una ‘aturada de país’, de facto una vaga amb el suport d’algunes patronals, per protestar contra la resposta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant la votació del referèndum del passat diumenge.

La Generalitat ha fixat serveis mínims del 25 per cent en hora punta a FGC. L’hora punta és de 6.30 a les 9.30 i de les 17 a les 20 hores. Durant la resta d’hores no hi ha serveis garantits. Per a Rodalies i Regionals de Renfe s’han establert uns serveis mínims del 33 per cent. Els serveis mínims a l’aeroport de Sabadell seran del 56 per cent. La TUS funcionarà al 50 per cent durant tot el dia.

El programa a Sabadell

La jornada tindrà diversos focus informatius, bàsicament a Barcelona, però també a Sabadell. L’Assemblea Nacional Catalana ha convocat a concentrar-se a les 11 del matí davant les portes dels punts de votació on va actuar la policia diumenge. Sabadell per la Independència confirma la concentració a les portes de l’escola Nostra Llar, al Centre. Així mateix, a les 12 hores es preveu una manifestació que sortirà de l’Eix Macià, clàssica de les vagues generals a Sabadell. A la tarda, es convoquen concentracions a les portes dels ajuntaments catalans. CC.OO i UGT convoquen a Sabadell, tot i que l’hora podria moure’s ja que a la mateixa hora hi ha manifestació a Barcelona.

Els sindicats majoritaris mantenen que aquest dimarts no hi haurà una vaga general sinó una aturada de país, que també rep el suport de la patronal Pimec, la terrassenca Cecot, la sabadellenca Centre Metal·lúrgic o organitzacions a nivell local com l’Oficina del Centre, els comerciants de Comerç Centre, el grup d’emprenedors Xarxa Onion o el Teler Cooperatiu, d’entitats d’economia social i solidària. Així mateix, la principal entitat a Sabadell en número de socis, el Club Natació Sabadell, no obrirà aquest dimarts les portes de les seves instal·lacions, ni a Covadonga ni a Can Llong.

Taula per la democràcia

L’aturada general està convocada per la Taula per la Democràcia, entitat formada per l’ANC, Òmnium Cultural, CC.OO, UGT o la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya. A més, per aquest 3 d’octubre fa setmanes que el sindicat CGT entre altres va sol·licitar els permisos per una convocatòria de vaga general.

Foto portada: aturada parcial aquest dilluns. Autor: David B.