Suresa - Unipost. Autor: David B.

Vaga a Unipost per impagaments en les nòmines

Una vintena de treballadors de Suresa, empresa filial d’Unipost, fan vaga aquests dies per l’impagament de nòmines. Es tracta d’una aturada de 72 hores convocada pel sindicat CGT i secundada per gairebé el 80 per cent de la plantilla segons asseguren els seus treballadors.

Els treballadors fan el servei postal d’Unipost però pertanyen a una filial, Suresa. Tot i així, pateixen les conseqüències del concurs de creditors de la matriu.

Som una filial d’Unipost. I en som creditors. Si ells no tenen diners, nosaltres no cobrem. Portem dos anys amb retards de sous, nòmines al 50 per cent, mesos sense cobrar i a dia d’avui sense cap informació per part dels directius. No som Unipost. Som Suresa, però ens veiem perjudicats. Tots tenim despeses, tenim famílies. Ens obliguen a treballar i a complir però no tenim dret a cobrar”, assegura Carlos Rísquez.

La seva companya Sandra Martín precisa que ara mateix “ens deuen la meitat de la nòmina de juliol, tota l’extra de l’estiu i el salari de setembre”. “Fa un any vaig haver de vendre’m el cotxe però sense cobrar ja m’he quedat de nou a zero. Ens han deixat penjats”, afegeix Lluis Morandeira, un altre dels treballadors concentrats.

Vaga de 72 hores

La plantilla s’ha concentrat aquest matí a les portes de l’empresa, a la carretera de Barcelona, i després s’han dirigit a l’Ajuntament. “Busquem la seva solidaritat, ja que són clients nostres”, assegura Lluis Morandeira, treballadors de Suresa. Els treballadors plantegen una vaga de 72 hores, fins dimecres a la nit, sense descartar noves accions en els propers dies.

Foto portada: treballadors de Suresa, a la plaça Sant Roc. Autor: David B.