Els Saballuts a la Festa de Palau. Foto: Concepció Ventura.

El Castellers de Sabadell ja preparen la Festa Major

  • Els Saballuts tornen amb força a la Festa de Palau-Solità i Plegamans.

  • Inicien els entrenaments per fer un bon paper a la diada castellera de la Festa.

Falten dues setmanes per la Festa Major de Sabadell i el dia gran pels Castellers de la ciutat, els Saballuts. Així que ja estan escalfant motors. Han tornat de vacances amb força, participant a la Festa Major de Palau-Solità i Plegamans. Van fer proves i canvis pensant en el que queda de temporada.

Aquest cap de setmana els Saballuts han participat a la Festa de Palau, amb els castellers de Caldes de Montbui i Xicots de Vilafranca. Els de Sabadell van aixecar un pilar, van descarregar un 3 de 7, van plantar un 4 de 7 i van aconseguir el 5 de 7. Segons els Saballuts, va ser un castell “ràpid i molt estable que va permetre a tots els Saballuts desplaçats a l’actuació treballar a fons”. Van tancar l’actuació amb un pilar de 5 girat i un pilar de 4.

S’apropa la Festa Major

En aquestes propers dues setmanes, la Colla ha de decidir quins castells porten a la plaça Sant Roc el 9 de setembre. En aquest sentit, comencen ja a assajar al nou local del carrer dels Emprius número 15, al barri de Covadonga.

Aquest cap de setmana participaran a la Festa Major de Sant Quirze i a la Festa de Blancs i Blaus a Granollers. Allà intentaran fer de nou castells de vuit pisos.

La temporada dels Saballuts

Els Castellers de Sabadell estan vivint un moment històric. A Les Santes de Mataró van fer la seva millor actuació de la història. A més, cada cop atreuen més gent de tota la ciutat.

Foto portada: 5 de 7 aquest cap de setmana a Palau. Autora: Concepció Ventura.