Solar - Aparcament Eix Macià davant Corte Inglés. Autor: David B.

Els plans del govern Farrés per al solar de l’Eix Macià

L’Ajuntament ha aprovat aquest dilluns en fase inicial un Pla especial per encabir equipaments al solar (ara un aparcament) de l’Eix Macià: haurà d’acollir la seu central de l’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional. I eventualment el nou edifici judicial de Sabadell. 

Tot plegat comença a caminar, i a finals del mandat hauria de començar a haver-hi moviments als terrenys. Això en els cas més evident, la construcció de l’Escola municipal de música i el Conservatori Professional, que depen només de l’Ajuntament. L’actual govern vol portar l’Escola de Música i el Conservatori Professional a l’Eix Macià. Ara està dividida en diversos edificis del Centre. La concentració a l’Eix Macià es farà en paral·lel amb la construcció d’una antena al centre cívic de Sol i Padrís, ja iniciada el darrer mandat, i una nova a Ca n’Oriac, segons la idea inicial que ningú no ha descartat almenys públicament. Segons el govern, el mateix equipament haurà d’acollir un auditori i un espai destinat a les entitats musicals de la ciutat.

La negociació amb Justícia

Si finalment hi ha nous jutjats o no, dependrà de la negociació entre l’Ajuntament i el departament de Justícia de la Generalitat, acaba d’anunciar una inversió de 6,5 milions per millorar les actuals instal·lacions. Per al primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, invertir als actuals jutjats “no és incompatible” amb les negociacions que hi ha per construir un nou edifici judicial a la ciutat.

Sigui com sigui, emplaçar el nou edifici a l’actual aparcament a cel obert, el que hauria d’haver estat el Centre de Fires i Convencions primer i després la Ciutat de la Música, és la proposta òptima per a la Casa Gran.

Foto portada: el solar de l’Eix Macià davant Corte Inglés. Autor: David B.