Foto portada: l'accés dels operaris, aquest dimecres. Autor: David B.

El poc que quedava del cafè-teatre Euterpe desapareix aquests dies de Sabadell

L’antic cafè-teatre Euterpe de Sabadell, que va marcar part de la vida social de la ciutat al segle XX fins el tancament del seu històric cinema, desapareix aquests dies a marxes forçades de la història de Sabadell. Després d’uns anys tancat, s’ha accelerat l’enderroc que estan fent operaris a tota velocitat. L’espai forma part del projecte urbanístic Sabadell Rambla One, que impulsa el promotor Corp.

El promotor ha fet acte de presència al solar i les antigues instal·lacions del cafè-teatre des de fa uns mesos, instal·lant una caseta de promoció i comercialització de l’obra a la Rambla i assenyalant diversos espais. En els darrers dies, i especialment aquesta setmana, s’està procedint a l’enderroc del que quedava de l’antic cafè-teatre Euterpe, sobretot la façana que dóna a la Rambla de Sabadell, lliure des del tancament d’una botiga d’electrodomèstics el passat estiu.

Cartell de l'antic cine Euterpe, a la Rambla. Autor: David B.
Cartell de l’antic cine Euterpe, a la Rambla. Autor: David B.

Segons explica Corp a la seva web, a l’espai es construiran 21 habitatges i àtics d’entre tres i quatre habitacions (74-144 metres quadrats útils) a un preu a partir de 360.000 euros. Ja s’ha venut el 55 per cent de la promoció. A més es comercialitzaran locals comercials a peu de carrer, entre la Rambla i el carrer d’Antoni Maria Claret. La promoció també té aparcaments i trasters.

Caseta de promoció del projecte Rambla One de CORP. Autora: Dihör.
Caseta de promoció del projecte Rambla One de CORP. Autora: Dihör.

L’antic cafè-teatre Euterpe va marcar la vida social de Sabadell des de la seva construcció l’any 1893 dirigida per l’arquitecte Juli Batllevell. Va ser un dels primers cafès-teatres d’Espanya i més endavant es va reconvertir en cinema, amb una capacitat per a diversos centenars de persones. Tenia accés a un centenari restaurant, que va tancar, camí que després va emprendre el cinema l’any 1997. Un cop va caure en desús, l’Assemblea d’Okupes de Sabadell va accedir a l’antic cinema l’estiu de l’any 2005 creant el Centre Social Alliberat (CSA) l’Euterpe. L’okupació va durar uns mesos i va acabar amb una operació de la Policia Nacional, desallotjant els ocupants. Posteriorment per evitar noves okupacions es va enderrocar una bona part de l’immoble. Ara, una dècada després, l’Euterpe passarà del tot a la història. Es preveu que en poc més d’un any la nova promoció d’habitatges ja estigui acabada.

Foto portada: l’accés dels operaris, aquest dimecres. Autor: David B.