Carrer Indústria carrer Concepció. Autor: David B.

El Síndic denuncia la mala senyalització dels canvis de sentit de circulació

Des de fa uns mesos, alguns carrers del Centre han canviat de sentit de circulació, bàsicament a causa de les obres de l’estació Sabadell Centre de Renfe. El Síndic Municipal de Greuges denuncia que no s’està senyalitzant de forma acurada, especialment pel que als vianants.

El Síndic Municipal de Greuges, Josep Escartín, ha adreçat una recomanació d’ofici al consistori instant-lo a posar en marxa mesures “per extremar la precaució sobretot envers els passos de vianants afectats, amb senyals clarament visibles i no només amb pintades a les vies”.

En declaracions a iSabadell, Escartín argumenta que senyalitzar només al terra és insuficient i assegura que hi ha un cert “caos” en la mobilitat al centre: “no s’han posat informadors ni rètols visibles destinats als vianants”. “És un problema fàcil de resoldre”, assegura. Així mateix, denuncia que tampoc es té en compte la ubicació dels contenidors als carrers, que amb els canvis ara compliquen la visibilitat convertint-se en un “obstacle”. Escartín assegura que és un problema generalitzat allà on s’han canviat sentits de circulació, però en especial concreta un: la confluència entre els carrers de Sant Llorenç i Indústria.

Els vianants acostumats des de fa anys a que els cotxes vinguin per una banda creuen mirant cap allà i els cotxes poden venir per l’altra”, argumenta el Síndic. “Comporta un greu perill”, manté el Síndic, qui recorda al consistori que és competent per regular el trànsit urbà: “resulta extremadament perillós realitzar canvis sense una bona senyalització”. “S’ha de protegir el més dèbil, que és el vianant: calen informadors i rètols visibles per assegurar que qui creui un pas de vianants en una zona en la que s’ha canviat la direcciò sàpiga en tot moment per on els hi venen els cotxes”.

Segons ha assenyalat Escartín, aquesta recomanació s’està preparant des de fa setmanes, i s’haurà de debatre a la Junta de Portaveus municipal. Fa justament dues setmanes, un infant va perdre la vida al seu atropellat en la confluència entre els carrers Indústria i Concepció (més info: ‘Mor un nen en un accident al Centre‘).

Foto portada: encreuament del carrer de la Indústria amb el de Sant Llorenç, aquest migdia. Autor: David B.