Foto portada: vidre trencat a l'escola Nostra Llar. Autor: David B.

Els alcaldes vallesans condemnen les càrregues policials

Els alcaldes del Vallès Occidental, reunits en Consell d’Alcaldes extraordinari i urgent, han condemnat les “càrregues policials injustificades i desproporcionades” ocorregudes durant l’1-O.

El Consell d’Alcaldes s’ha reunit de forma urgent després de l’1 d’octubre. Els batlles destaquen el comportament cívic i pacífic de milers de vallesans, que van sortir al carrer per “defensar el dret de ser consultats” i han agraït la tasca dels qui van treballar per garantir la seguretat i la convivència. Els alcaldes qualifiquen com a “especialment greus” els fets de Sabadell, amb diversos ferits i causant destrosses a l’escola. “En cap cas van ser oportuns ni justificats i absolutament desproporcionats”, asseguren els batlles, que s’han reunit a la seu del Consell Comarcal, entre Sabadell i Terrassa. També es van produir incidents greus a Castellbisbal, on la Guàrdia Civil va carregar contra menors d’edat a l’institut-escola Les Vinyes, segons l’ens comarcal.

Alcaldes, aquest migdia. Autor: CCVOC. Font: cedida.
Alcaldes, aquest migdia. Autor: CCVOC. Font: cedida.

“Recórrer a la violència mai ha de ser la resposta a cap mobilització pacífica”, asseguren. Així mateix exigeixen responsabilitats polítiques al govern central per les càrregues.

Sabadell demanarà que es rescabalquin els desperfectes 

La Junta de Portaveus de Sabadell ha rebutjat les càrregues de la Policia Nacional a Sabadell i “l’ús de la força contra la ciutadania” davant dels col·legis electorals durant la jornada de l’1-O. Així mateix, s’exigirà el rescabalament dels desperfectets causats per la Policia Nacional.

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura, Joan Berlanga, ha quantificat en una vintena el número de portes trencats a l’escola Nostra Llar, així com dos vidres. El departament d’Ensenyament de la Generalitat ha xifrat en 30.000 euros els danys ocasionats a centres educatius al Vallès Occidental. A tota Catalunya, més de 300.000 euros.

Foto portada: vidre trencat a l’escola Nostra Llar. Autor: David B.