CASSA

Els contraris a l’opa d’AGBAR sobre CASSA denuncien irregularitats

  • “No estem en contra de l’OPA sinó de com s’està gestionant”.

  • Els opositors assseguren que els petits accionistes seran afectats greument.

En una roda de premsa celebrada a l’Hotel Sabadell, un grup d’accionistes contraris a com s’està gestionant l’oferta d’OPA llençada per AGBAR sobre Aigües de Sabadell han anunciat aquest dijous la posada en marxa d’accions legals per redreçar el procés.

Els accionistes contraris a l’operació han assegurat que han fet la roda de premsa a l’hotel perquè no els han permès fer-la a les instal·lacions de la Companyia d’Aigues de Sabadell. Segons han informat els convocants de la roda de premsa, “no estem en contra de l’actual oferta de compra per part d’AGBAR, però sí que estem en contra de com aquesta s’està gestionant, i considerem que això pot afectar greument als interessos de molts petits accionistes”. A la roda de premsa han intervingut Lluís Pascual, vicepresident d’Aigües de Sabadell i M.Àngels Bósser, consellera de la companyia. Han assegurat representar a un 16 per cent del capital social.

Han anunciat l’inici d’accions legals per intentar redreçar la gestió que, des de l’empresa, s’està fent respecte a l’OPA d’AGBAR (Aigues de Barcelona). Entre d’altres irregularitats, denuncien que no s’hagi informat a la Comissió Nacional de la Competència, encara que AGBAR és de capital francès, o que des de que es va fer pública l’OPA només s’hagi convocat un Consell d’Administració –i després de fer un requeriment notarial- per tractar de la mateixa.

També denuncien que un 18 per cent dels accionistes no estan representats a l’actual consell i que quatre de les persones o entitats que en aquests moments formen part del mateix han subscrit ja un acord per vendre les seves accions, motiu pel qual –segons el seu punt de vista- la majoria de que actualment disposa el consell “està viciada”.

En un altre ordre de coses, també han fet referència a la circumstància de que l’OPA es llencés precisament en el moment en el qual el cas Mercuri estava en el seu punt àlgid (per a més informació podeu consultar ‘AGBAR torna a la càrrega i vol controlar CASSA‘). Per tant, a l’Ajuntament (que és qui ha de vetllar pels interessos dels petits accionistes i de la ciutat) hi havia un “buit de poder”.

Podria pujar el preu de l’aigua, asseguren

Entre les possibles conseqüències que podria comportar l’absorció d’Aigües de Sabadell per AGBAR han fet referència a una possible pujada de preus ja que, com han recordat, a Sabadell són relativament baixos, i per tant en aquest sentit “hi ha camí per recòrrer”. Reclamen, a més de major transparència en tot el procés, tres taxacions independents sobre el valor real de l’empresa, i assessorament legal independent sobre el procés de l’OPA.

Finalment, Pasqual i Bósser han anunciat l’inici d’accions judicials davant del Jutjat Mercantil de Barcelona, que ha fixat com a data per a tractar aquesta qüestió el proper 16 d’abril.

Foto portada: Al centre de la imatge, Pascual i Bósser, a l’Hotel Sabadell. Text i fotos: J.H.