Foto portada: entrada al Consell Comarcal del Vallès Occidental. Autor: CCVOC / cedida.

ERC abandona el govern del Consell Comarcal

El grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya han anunciat la decisió de sortir del govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental, amb coalició amb PSC i PDeCAT, “per coherència amb el moment que viu el país”. Els republicans deixen en minoria l’executiu del socialista Ignasi Giménez, alcalde de Castellar

Els republicans valoren “positivament l’entesa personal i política amb els companys de govern i la feina duta a terme durant els dos anys i mig de l’actual mandat” però consideren que “la complicitat i la justificació dels socialistes vers l’aplicació de l’article 155” empenyen a abandonar l’executiu comarcal. ERC vol remarcar que “la transparència i la col·laboració amb els processos judicials oberts ha estat inequívoca”. Se senten “copartícips” del Pla d’Actuació Comarcal 2016-2020 i es comprometen a fer una “oposició responsable i constructiva”.

Giménez, en minoria

Entre els republicans que deixen el govern comarcal hi ha Ricard Torralba, fins ara president del Consorci de Residus. ERC té set consellers al ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Ara el govern comarcal queda en minoria. El PSC, que ostenta la presidència, té 9 consellers i el PDeCat en té sis. A l’oposició fins ara hi havia 17 consellers (6 de l’Entesa, 5 de la CUP, 4 de Ciutadans i 2 del PP). Ara també s’hi afegiran els set consellers republicans. De fet, el mandat va començar amb un quatripartit PSC, ERC, PDeCat i Entesa, que va deixar l’executiu comarcal fa un temps.

Trencaments al Vallès

Els darrers esdeveniments al voltant de la situació política catalana ha provocat diverses trencadisses a nivell municipal. Ja abans de l’1 d’octubre, ERC va sortir del govern de Barberà del Vallès. Ara l’alcalde socialista de Terrassa, Jordi Ballart, ha expulsat els seus fins ara socis del PDeCat.

Foto portada: entrada al Consell Comarcal del Vallès Occidental. Autor: CCVOC / cedida.