Esprint final d’inscripcions a la Cap d’any Race

Últimes 24 hores per inscriure en línia a la Cap d’any Race de Sabadell, antigament coneguda com la Nostra i també com la Cursa de Sant Silvestre de Sabadell. A hores d’ara hi ha més 1.500 inscrits. Unes xifres lleugerament superiors a les de l’any 2018 que podria portar a una xifra rècord de participants. El termini es tanca aquesta mitjanit, malgrat que encara hi haurà tres dies per inscriure’s presencialment a la fira del corredor. 

La Cap d’Any Race arriba amb novetats importants. Hi ha una nova categoria de 10 quilòmetres, que és la distància habitual de les curses de Sant Silvestre. Es manté, però, la categoria de cinc quilòmetres. El circuit, amb inici i final a la plaça de La Creu Alta, és el mateix i per tant qui corri els 10 quilòmetres haurà de fer dues voltes al mateix circuit.

Una altra novetat és que el sentit del circuit serà contrari al seguit fins ara, fent tot l’eix central (Rambla, Passeig, Via Massagué i Onze de setembre) de pujada. Una hora abans, a les 16 hores, es donarà la sortida a la cursa infantil. Segons l’organització s’aprofitaran més i millor els carrers per a vianants. Per exemple, es passa pel nou carrer Sant Pere i també pel carrer de l’Advocat Cirera, més carrers de vianants com l’entorn del Mercat Central i un tram del carrer Gràcia.

Foto portada: sortida de la Cap d'Any Race. Autor: David B.
Sortida de la Cap d’Any Race. Autor: David B.

La segona gran novetat és el Parc Esportiu de Nadal, per recuperar “l’esperit del que era el Saló de la Infància” i generar un espai de trobada al voltant del món de l’esportiu, diu el director de la cursa, Aleix Muñío. Obre les portes aquest dissabte 28 de desembre fins el 31 de desembre. Estarà ubicat a l’entorn de la Pista Coberta d’Atletisme. Amb aquesta iniciativa oberta a tots els inscrits es vol passar d’un esdeveniment d’una tarda (la cursa) a una festa on es trobaran consells nutricionals, clíniques de nutrició, exhibicions de biketrial, relleus infantils, gimcanes o curses d’obstacles.

“Volem seguir creixent en qualitat, oferir més servei i seguir reinventant-nos, és l’ADN de tots els esdeveniments que capitalitzem a la ciutat: Qualitat, Solidaris i per als atletes populars”, afirma Muñío.

 

La cursa arriba aquest any a la seva novena edició. Ara per ara és la segona Sant Silvestre de Catalunya en número de participants, només per darrera de la Cursa dels Nassos de Barcelona. El preu d’inscripció és de cinc euros (nascuts entre 2008 i 2016) per la cursa infantil més un litre de sabó per al Rebost Solidari, d’entre 3 i 9 euros per a la cursa de 1.000 metres, de 12-14 euros per a la cursa de cinc quilòmetres i de 14-16 euros a la categoria de 10 quilòmetres.

Foto portada: Alexis Rodríguez, guanyador de la vuitena Cap d’Any Race de Sabadell. Autor: David B.