Foto portada: membres de Sabadell és Atletisme i l'Ajuntament, aquest migdia, a la Pista Coberta. Autor: M.Tornel.

“Cal ordenar l’organització de curses”

Els organitzadors de les principals proves atlètiques de Sabadell s’han unit en una entitat d’entitats per sumar forces i ordenar el calendari atlètic a Sabadell. Aquest matí l’Ajuntament i la nova entitat han signat un protocol perquè el consistori escolti l’opinió de l’entitat a l’hora d’autoritzar curses.

La nova entitat Sabadell és Atletisme es presenta com ‘L’entitat de les entitats que fan atletisme a Sabadell’. En formen part la Joventut Atlètica Sabadell, la secció d’atletisme del Club Natació Sabadell, la Unió Excursionista de Sabadell, El Corte Inglés (que organitza la Women Race), Sabadell Corre pels NensWeRun Sabadell, que organitza la Cursa contra el Càncer i també la Cursa de Cap d’Any. I finalment l’Associació Mitja Marató Sabadell, mà a mà entre el CN Sabadell i la JAS i que fa les curses de la festa major.

Tots plegats configuraran aquesta entitat paraigües que serà el principal referent amb l’Ajuntament en tot un seguit d’aspectes: logística, voluntaris, recorregut, recursos materials, promoció, difusió, identificar iniciatives solidàries o la promoció de l’esport femení. Per a aquest efecte, l’Ajuntament i Sabadell és Atletisme han signat aquest divendres un protocol d’intencions. Així l’Ajuntament escoltarà l’opinió de l’entitat a l’hora d’autoritzar noves curses i Sabadell és Atletisme serà el principal interlocutor en aquesta matèria.

“Cada cop sorgien més curses de forma espontània. I hem de respondre-hi: podem créixer fins a l’infinit? Se n’ha d’acotar el número? Por on passen? Són temes que no volíem encarar només des de l’Ajuntament sinó que volíem escoltar les entitats del sector”, ha assenyalat la regidora d’Esports, Marisol Martínez.

Segons les dades presentades, les curses que s’han aplegat sota el paraigües de Sabadell és Atletisme sumen 18.600 corredors a l’any. Una xifra relativa, ja que molts corredors participen en diverses curses al llarg de l’any mentre que d’altres corren sense inscripció i, per tant, no estan compatibilitzats. Entre els objectius de la nova entitat, estabilitzar la cursa nocturna del riu Ripoll, que s’ha fet alguns anys i altres no.

Per signar el protocol amb el consistori, la nova entitat es compromet a organitzar les curses de la Festa Major i també a donar cabuda dins el circuit a aquelles curses amb finalitat solidària que sorgeixin. El protocol l’han signat la regidora d’Esports i Josep Molins (JAS) en representació de Sabadell és Atletisme, que organitzarà les Sabadell Run Series.

Foto portada: membres de Sabadell és Atletisme i l’Ajuntament, aquest migdia, a la Pista Coberta. Autor: M.Tornel.