Foto portada: Sabadell corre pels nens. Autor: David B:

Obertes les inscripcions per a la cursa solidària ‘Sabadell corre pels nens’

Sabadell corre pels nens celebra la seva IV edició sota el lema “donem aire, donem vida als pacients amb Fibrosi Quística”. La cursa i festa solidària serà el dia 5 de maig, i ja estan obertes les inscripcions, que es podran fer en línia o a diferents punts de la ciutat. Tot el que es recapti anirà a la creació d’un laboratori de mini òrgans on es podrien provar els medicaments que haurien de trobar la cura per a la fibrosi quística.

Ja estan obertes les inscripcions per a la cursa solidària Sabadell Corre Pels Nens. Aquesta IV edició se celebrarà el 5 de maig sota el lema “donem aire, donem vida als pacients amb Fibrosi Quística”. La cursa s’iniciarà al Parc Taulí i farà un recorregut pels principals carrers de la ciutat. Al 2018 hi va haver un total d’aproximadament 6.300 participants i es van recaptar uns 50.000 euros. Els organitzadors tenen en ment l’èxit històric en participació de l’any passat i el volen superar i, mitjançant la difusió, intentar arribar a tota Catalunya. A Sabadell es tracten 120 dels vora 400 casos de fibrosi quística que es diagnostiquen a Catalunya.

“La fibrosi quística és l’enfermetat més freqüent de totes les malalties genètiques de la raça caucàsica”, ha explicat la cap del Grup de Recerca de Malalties Minoritàries de l’Institut d’Investigació i Innovació del Parc Taulí, Montserrat Bosque.

La malaltia es dona quan els dos progenitors són portadors d’un gen defectuós, que fa que el gen del nadó muti. El que presenten els afectats per aquesta malaltia és la secreció d’un líquid espès que afecta als pulmons, però també a nivell digestiu i hepàtic.

Tot i que l’esperança de vida d’aquests pacients ha augmentat considerablement des dels anys 90, on la majoria dels afectats no superava l’adolescència, encara no s’ha trobat una cura. És per això que tots els diners que es recaptin amb la cursa es destinaran a la creació d’un laboratori de mini òrgans. Aquí es podran testar diferents medicaments que intentaran trobar un tractament efectiu per a la cura definitiva dels pacients. Encara no hi ha cap laboratori amb aquesta funció a l’Estat Espanyol.

Presentació de la cursa aquest dijous. Autor: M.Tornel.
Presentació de la cursa aquest dijous. Autor: M.Tornel.

“No cal córrer per poder participar a la cursa”, assegura el principal impulsor, Toni Valverde. Es pot fer el recorregut caminant, amb els nens, o fins i tot, les persones que no hi puguin participar però vulguin fer donacions, podran demanar un dorsal cero.

La intenció és “convertir el parc Taulí en alegria”, celebrant una “gran festa al voltant de l’aire”, afirma la presidenta de l’Associació Báilale a la Vida, Maite Fruitós. Donat que les activitats que es van realitzar l’any passat van tenir una molt bona acceptació per part dels participants, aquest any aniran en el mateix sentit. Hi haurà tallers de manualitats, balls, pallassos, mags i s’intentarà incloure el component de l’aire, en relació al lema d’aquest any.

Foto portada: Sabadell corre pels nens. Autor: David B: