Bart Kizierowski i la pedrera del CN Sabadell: “vull que els nedadors s’entrenin a casa”

El Club Natació Sabadell ja té el tècnic que dirigirà durant els sis propers anys el “pla Pedrera”, una programació per aconseguir que la major part de nedadors del primer equip siguin de casa. Es tracta de Bart Kizieroswski, un entrenador polonès que va ser olímpic al seu país, per dues vegades campió d’Europa de 50 lliures, i fins ara entrenador de la Residència Blume de Madrid, un centre d’alt rendiment que coneixen bé alguns dels actuals nedadors del Club com Judit Ignacio, Marc Sánchez o Miguel Durán que al llarg de les últimes temporades van passar per les seves mans.

És un entrenador proper als seus esportistes, potser perquè no fa tants anys estava competint entre sureres, potser perquè la seva dona va ser també olímpica amb Polònia o perquè a Berkeley li va donar el vernís i clau de com entrenar amb eficàcia.

El CN Sabadell l’ha escollit d’entre sis candidats entrenadors entre els quals hi havia dos catalans, i tècnics anglesos, francesos i italians. Una selecció tendent a trobar un preparador que aconseguís que “nedadors, pares tot l’entorn fossin una mica més feliços entrenant al CN Sabadell”, en paraules d’Alex Amorós, responsable de la secció de Natació del Club.

Xavi Balaguer, el director esportiu del Club, està convençut que han donat amb l’home idoni, no en va en l’últim any ha tingut ha un ampli grup de nedadors del Club. El pla no és nou, però en les actuals circumstàncies és ambiciós. Que els nedadors que competeixen amb els colors del Club, entrenin al Club: “això potser ens condicionarà a tenir algunes baixes immediates”, ha apuntat de Bart que està disposat a parlar amb tots els seus esportistes.

En general estar en centres és incompatible amb nedar pel CN ​​Sabadell. Es vol crear pinya, sinergies, complicitat entre el quadre tècnic i els esportistes i les seves famílies i aconseguir el seu màxim rendiment, buscant els mètodes més adequats a cadascú.

Potser noms que com Marc Sánchez o Miguel Durán, per citar dos dels més emblemàtics s’hagin de triar en el futur. Tampoc s’ha entrat a valorar com es negociarà amb els “estudiants” en Estats Units, cas Joan Casanovas o altres similars que es suscitin.

Bart Kizieroswski és una aposta per la il·lusió en un club amb una àmplia base de nedadors que han d’anar escalant la piràmide fins al cim olímpica. Un club els grans èxits històricament han vingut de la mà de noms estrangers Kees Oudigest, Bert sitters, Fred de Brujin, Lars Eric Paulsson, Dag Stormak, el malaguanyat Paulus Wildeboer i Fred Vergnoux, així que les sureres de les piscines estan ben acostumades als múltiples accents lingüístics. Un projecte que pel qual aposta el nou equip de govern del Club, encara a costa de perdre algun podi en les immediates competicions. Apostar pel futur té aquests riscos.

Foto portada: Bart Kizieroswski, aquest matí. Autor: J.R.