Presentació estatal indoor atletisme sabadell

Campionat estatal amb homenatge als atletes olímpics

El cap de setmana del 25 i 26 de febrer la pista coberta d’atletisme de Sabadell serà escenari del Campionat d’Espanya d’Atletisme en Pista Coberta. La prova serà l’última oportunitat que tindran els atletes d’aconseguir les marques per anar al mundial d’Istanbul. D’altra banda, el consistori ha anunciat que s’aprofitarà l’ocasió per homenatjar els atletes de la ciutat que han participat en uns Jocs Olímpics.

Set sabadellencs han participat en els Jocs Olímpics en alguna prova d’atletisme. Quatre atletes olímpics i tres paralímpics. Són els següents:

Atletes olímpics:
· Josep Molins: Roma 1960.
· Carme Valero: Montreal 1976.
· Montse Pujol: Seül 1988.
· Miquel Quesada: Atenes 2004 i Beijing 2008.

Atletes paralímpics:
· José Santos: Toronto 1976.
· Francisco Jesús Méndez: Sidney 2000 i Atenes 2004.
· Ramon Pla: Atenes 2004.

Entrada gratuïta

Segons s’ha informat aquest matí, l’entrada a la prova, que es farà el dissabte 25 i diumenge 26 al matí, serà gratuïta. “Qualsevol ciutadà que ho desitgi podrà gaudir d’aquesta competició de primer nivell”, ha dit el regidor d’esports, Josep Ayuso. La prova també comptarà amb la retransmisió del canal TeleDeporte.

El campionat estatal en pista coberta es celebra per segona vegada a Catalunya, després de fer-ho l’any 1969 a la capital catalana, Barcelona.

A nivell esportiu, servirà perquè aquells atletes que encara no l’han aconseguit, intentin arribar a la marca mínima que exigeix l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme per participar en el Campionat del Món en Pista Coberta, que es celebrarà del 9 al 11 de març a Istanbul (Turquia).