Doble jornada i doble victòria del Sabadell Sant Nicolau davant El Olivar i CB Cornellà

Doble jornada la viscuda aquesta setmana per l’equip EBA del Sabadell Sant Nicolau, enfrontant-se consecutivament a El Olivar i al CB Cornellà al pavelló del Carrer Jardí. Dos compromisos molt exigents per els grana, que havien de sobreposar-se a l’esforç físic necessari per afrontar els dos partits en tres dies.

La informació sobre la jornada de bàsquet està feta amb la col·laboració del departament de comunicació del Sabadell Sant Nicolau.

Sabadell Sant Nicolau 66 – El Olivar 60

Dijous 5 de març es va jugar el partit aplaçat de la 16a jornada entre l’equip de casa i El Olivar de Saragossa amb resultat final de 66-60. El matx es va iniciar amb un 21-17 en uns minuts en els que els triples en moments complicats van donar confiança i van permetre marxar tímidament en el marcador. Al segon quart el Sabadell Sant Nicolau va aconseguir augmentar la intensitat defensiva, el que va permetre que El Olivar no jugués gens còmode. Un quart molt treballat, on a nivell ofensiu va ressaltar el jugador Ramón Espuña, que va fer una gran feina en totes dues cistelles marxant al descans amb un 41-29 en el marcador.

Tot i això, els visitants van fer un gran tercer quart. Van aprofitar molt bé la seva envergadura per fer un joc fàcil i efectiu. En aquest període les segones opcions com en el rebot o en pilotes dividides eren majoritàriament aconseguides pels visitants. D’aquesta manera van retallar distàncies i el partit es posava molt emocionant: 46-45. Tot i afrontar un final de partit amb força pressió, on els jugadors de Sant Nicolau s’havien deixat retallar distàncies, l’últim quart es va saber jugar amb qualitat, apareixent les individualitats en moments clau, i fent un treball molt competitiu al darrera. Finalment, el partit es va guanyar per 6 punts de diferència (66-60).

Sabadell Sant Nicolau 93 – CB Cornellà 68

Dissabte 7 de març, segon matx d’aquesta maratoniana setmana. El rival, el CB Cornellà. El partit va començar de la millor manera pel Sabadell Sant Nicolau, consistents en defensa, encert i ritme en atac amb control del rebot en les dues cistelles, així els locals obrien diferències ben d’hora, marxant de 10 punts a meitat del primer quart. El Cornellà no trobava la manera de parar els atacs granes i tampoc era capaç de trobar situacions per sumar punts en els seus atacs. El quart va acabar amb una diferència ja important (26-11), però encara quedava molt partit i tot estava per decidir. Només començar el segon quart, ja es va veure una sortida diferent dels visitants, la intensitat va pujar, van trobar tirs més alliberats i van començar a sumar des del tir exterior, retallant diferències en el marcador; aprofitant també el moment de relaxació dels locals. A la meitat del quart el 34-25 del marcador reflectia que els locals encara s’ho haurien de treballar per endur-se el partit. Veient això els locals van tornar a augmentar la intensitat i el ritme de joc, aconseguint marxar a la mitja part guanyant de 12 punts (49-37).

A la represa, els granes van sortir amb la idea de no deixar que el Cornellà tornés a entrar al partit i van aplicar-se en defensa, aconseguint saturar als visitants. A més, l’encert en atac feia que la diferència anés augmentant fins al 73-46 de final del quart. L’últim quart va servir perquè el Sabadell Sant Nicolau seguís treballant fins a falta de cinc minuts, on es va notar l’esforç del partit i els granes van baixar el ritme de joc, permetent que els visitants poguessin reduir una mica la diferència, fins al 93-68 final.

Amb aquestes dues victòries consecutives, l’equip recupera el tercer lloc del grup C de la Lliga EBA, posició que comparteix a hores d’ara amb dos equips més (CB Quart i CB L’Hospitalet) amb un balanç de 12 victòries i 6 derrotes. El proper partit dels grana serà diumenge 15 de març a la tarda al pavelló Can Vinader de Castelldefels en el que s’enfrontarà a un dels cuers de la lliga, el CB Castelldefels.