Futbol sala

El Club Natació Sabadell, nou equip de Segona Divisió B

  • Finalment, el Club Natació ha complert l’objectiu de l’inici de la temporada passada.

  • De nou, gaudirem del gran derbi de la ciutat que es disputaran el Club Natació Sabadell i l’Escola Pia.

Tot i no aconseguir-ho directament per classificació durant la temporada, la renúncia del Gavà, ha facilitat al Natació Sabadell el desitjat ascens a la categoria de bronze del futbol sala estatal.

Després d’una temporada complicada amb una segona posició a la Tercera Divisió insuficient per assolir l’objectiu de l’ascens a Segona Divisió B, el Club Natació Sabadell ha rebut la bona notícia dels despatxos. La renúncia per motius econòmics del campió del grup dels nedadors a Tercera, el Gavà, els permet assolir el desitjat ascens a la categoria de bronze del futbol sala estatal. No ha estat però, bufar i fer ampolles. Els rumors feien creure ja a finals de la temporada passada que el Gavà podria renunciar i que els homes de Diego Blanco assolirien l’ascens com a millor segon. Tot i així, la renuncia no era oficial i els dies passaven. L’objectiu es complicava si no hi havia oficialitat. I més, quan a primers d’Agost la Federació Espanyola feia oficial el calendari de la Segona Divisió B amb el Gavà com un dels equips en competició i amb els sabadellencs inscrits a la Tercera Divisió.

Finalment, a mitjans d’Agost el Gavà fa oficial la renúncia amb una carta a la Federació Catalana de Futbol i a l’Espanyola. Les possibilitats del Natació Sabadell de pujar de categoria tornaven a ser una realitat. Malgrat tot, la Federació Espanyola era partidària de no substituir al Gavà i, senzillament, fer un grup amb 15 equips. Segons assegura Pep Font, coordinador de la secció de futbol sala del Club Natació Sabadell, les gestions de la Federació Catalana de Futbol amb José Miguel Calle com a President al capdavant, han sigut claus per a què la RFEF canviés el seu punt de vista.

Així doncs, aquest passat dimecres 17 d’agost, la Federació Catalana es va posar en contacte amb el Club Natació Sabadell per confirmar que la Federació Espanyola havia accedit a seguir fent una lliga de 16 equips i que, per tant, el conjunt nedador com a millor segon, tornava al Grup 3 de la Segona Divisió B. Una notícia que tot i arribar a tard, a molt pocs dies de l’inici de la preparació per a la nova temporada, suposa una alegria immensa per a l’entitat.

No hem sabut res oficial fins el 17 d’agost. El canvi de categoria a l’hora de planificar la temporada i, sobretot el pressupost amb 3 desplaçaments llunyans, varia bastant. Però bé, ens adaptarem i no hi haurà problema. Es va fitxar Diego Blanco per aconseguir això, directament no es va poder, però ara s’ha pogut i l’objectiu és mantenir i assegurar l’equip a la categoria. És on creiem que hem d’estar, per tant, una alegria immensa poder competir amb els equips punters de Catalunya” ha assegurat Font.

En la mateixa línia, l’entrenador Diego Blanco ha afegit que tenir dos equips en aquesta categoria és una molt bona noticia per la ciutat. “Tenir dos equips de la ciutat a Segona B no és fàcil i poder jugar un derbi en aquesta categoria és bonic tant per a l’esport com per a la ciutat. Encara que ho esperàvem, teníem els nostres dubtes sobre l’ascens quan va sortir el calendari de la Segona B, però gràcies a les gestions de la Federació Catalana hem pogut aconseguir-ho”. Finalment, ha afirmat que el plantejament de la temporada amb el canvi de categoria no canvia excessivament, però si que ho fan, i molt, els objectius.

No varia molt el plantejament. És veritat que l’ avancem començant uns dies abans ja que l’exigència és major. Encara així, estic convençut que amb la plantilla que tinc, i esperant a última hora algun jugador que s’ajusti amb la categoria podrem competir. L’objectiu si que vària moltíssim. Si ens quedàvem a tercera, no havia un altre objectiu que ser campió, i ara mateix a Segona B l’objectiu passa per la permanència. La categoria exigeix molt, és la nostra primera temporada a Segona B amb mi a la banqueta i serà complicat, per tant, la permanència és l’objectiu principal. Intentarem aconseguir-ho al més aviat possible i si podem estar el més amunt possible molt millor”.

D’aquesta manera, el coordinador Pep Font ha confirmat també la continuïtat d’una gran base de la plantilla, només amb alguna baixa i amb alguns fitxatges per tancar. “Hi haurà alguns canvis a la plantilla, però no molts. La base, en principi, és la mateixa de l’any passat amb algunes baixes, això si. Pel que fa a incorporacions encara hem de decidir amb el Diego, que tenia diversos noms i tenia clar que alguns jugadors vindrien a provar a la pretemporada i després decidiríem. S’ha de veure però amb l’ascens, quins jugadors poden ser per a la categoria o no”.

Sens dubte, una molt bona notícia pel futbol sala sabadellenc i per la ciutat en general. De nou, dos equips a la categoria de bronze del futbol sala estatal. I el que és millor, novament, dos derbis més per a viure entre el Club Natació Sabadell i l’Escola Pia. Novament, una temporada que promet.

Foto: celebració en un patit. Autor: C. Domènech.