El waterpolo femení es disputarà l’or amb Estats Units

La Selecció Espanyola es va imposar a la del Canadà per 10-12 en un partit altament disputat en què Miki Oca havia estudiat bé a les rivals capaces d’eliminar Hongria a casa seva.

Va portar la iniciativa Espanya però les canadenques no van permetre que aconseguissin avantatge de més de quatre gols i encara així en l’últim quart van infringir una pressió molt forta per intentar l’empat.

La sabadellenca Bea Ortiz amb tres gols va tenir al costat la “romana” Anna Gual que marcà cinc gols, una acció molt destacada en aquest partit. Paula Leitón la benjamina de l’equip va realitzar un bon treball.

Espanya tornarà, com el 2013 a Barcelona, a jugar la final a la recerca de l’or, serà davant Estats Units, que va vèncer a Rússia per 14-9. A les files americanes dues conegudes del Club, Melisa Seidemann i Kiley Neuhul.

FITXA TÈCNICA

ESPANYA: Ester, Bach (1), A. Espar (1p), B. Ortiz (3), M. Ortiz, Lloret, C. Espar (1), Peña, Forca, Crespi, Gual (5), Leiton (1). Llançaments: 11 / 32. Penals: 1/1. Gols en superioritat: 3/4.
CANADÀ: Gaudreault, Alogbo, Crevier, Wright (1), Eggens (2), Christmas (2), Bekhazi, Lemay-Lavoie, McKelvey, Robinson, McKee (1), Fournier (3), Hage. Llançaments: 10/26. Penals: 0/1. Gols en superioritat: 3/6.
Parcials: 4-2, 3-2, 2-2, 3-4.

Foto portada: celebració en el final del partit Canadà-Espanya. Autor: RFEN.