Clubs de futbol de Sabadell Autor: R. Benet.

Els clubs de futbol de Sabadell pacten no robar-se les pedreres

  • El món del futbol local pacta limitar els fitxatges dels equips base.

  • Pacte per eliminar els perseguir els comportaments violents i altercats als recintes.

Cap club de futbol de Sabadell podrà fitxar més de cinc jugadors d’un mateix equip i categoria en una mateixa temporada. Aquesta acció és una de les més destacades del compromís pactat entre els 13 clubs de futbol de la ciutat en un document presentat com a pioner i que afecta 3.800 persones a la ciutat. Es tracta de pacificar les relacions entre clubs i limitar els fitxatges a les pedreres.

L’objectiu és no buidar les pedres del futbol base, limitant el número de fitxatges d’un mateix equip i club en una mateixa temporada. Així es vol avançar cap a un nou ordre a l’hora d’intercanviar futbolistes de base, afavorint la cooperació sense eliminar la competició esportiva. L’acord ha estat signat aquesta tarda per tots els clubs de futbol de la ciutat a l’Ajuntament, amb la presència de l’alcalde, Juli Fernàndez, i la tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez.

Jugadors dels equips de la ciutat. Autor: R. Benet.
Jugadors dels equips de la ciutat. Autor: R. Benet.

El consistori destaca que l’acord és “pioner” a Catalunya. Sabadell té 13 clubs de futbol, 249 equips i gairebé 3.800 llicències. Els 13 clubs estan agrupats en l’Associació de Clubs de Futbol de Sabadell i Comarca i s’hi inclou la totalitat del món del futbol local, des del Centre d’Esports Sabadell passant per l’Escola de Futbol Sabadell i clubs com el Can Rull Rómulo Tronchoni, el Sabadell Nord, el Mercantil o la UE Sabadellenca.

D’altra banda, el document 11 compromisos per al futbol a la ciutat de Sabadell estableix també accions per evitar conductes violentes, altercats o desordres públics en els recintes esportius. En cas de conflicte, s’anirà a una Comissió d’arbitratge vinculats que es crearà properament. El Consell Esportiu Vallès Occidental Sabadell ja va posar en marxa la temporada 2014-2015 la cmapanya Jugar net és guanyar. Els clubs es comprometen també a evitar l’exhibició de símbols o l’entonació de càntics que incitin a la violència o siguin un acte de menyspreu a la pràctica esportiva. Els clubs es comprometen a exposar de forma visible un cartell que exposi el codi ètic i la campanya pel joc net.

Foto portada: Clubs de futbol de Sabadell Autor: R. Benet.