Escola Pia – Club Natació: el derbi del futbol sala sabadellenc vist pels capitans

  • Arnau Casabon (C.N.Sabadell): “No crec que hagi de ser una golejada, serà un partit competit”.

  •  Llorenç Tarrés (Escola Pia): “Vam ser capaços de guanyar allà i el Club pot guanyar a la Pia perfectament”.

L’Escola Pia i el Club Natació Sabadell es veuen les cares dissabte en futbol sala. A la primera volta, l’encert de cara a porteria dels de Can Colapi va decantar un bon partit dels dos equips. Dissabte, s’espera més que un partit. Un partit especial pels jugadors, pels entrenadors i per les aficions.

Dos equips que necessiten els tres punts per diferents objectius. L’Escola Pia, tercera amb 43 punts a tres del segon i a sis del líder, vol els tres punts per mantenir-se a la zona alta i pressionar als líders. Per la seva banda, el Club Natació, amb 18 punts, a dos de la zona de descens, necessita els tres punts per allunyar-se del descens i trencar la mala ratxa. Es tracta d’un partit especial que trenca amb totes les estadístiques i els papers de favorits. La Pia, amb sis victòries seguides a casa on només hi ha perdut amb el Sant Andreu de la Barca i el Bar Mi Casa, hauria de tenir el paper de favorit, però el Natació Sabadell, tot i no tenir bons números fora de casa, pot treure el paper de favorit a la Pia per la transcendència, l’especialitat del partit, la necessitat de sumar i les novetats a la plantilla.

Des de iSabadell hem parlat amb els dos capitans. Llorenç Tarrés, capità de l’Escola Pia i amb 17 anys d’experiència a la primera plantilla; i Arnau Casabon, capità del Club Natació i amb gairebé 10 anys d’experiència al primer equip. Els dos jugadors comparteixen alguns punts de vista.

És un partit especial per tots

Llorenç Tarrés: “és evident que un partit així te més component emocional, més nervis i s’ha de saber gestionar, al final tot dependrà del que fem a la pista i tots dos equips estem molt motivats. Nosaltres vam ser capaços de guanyar allà i el Club pot guanyar a la Pia perfectament”.
Arnau Casabon: “és un partit important per nosaltres, però una mica especial. No crec que hagi de ser una golejada. Serà competit”.

Cada equip, amb situacions diferents, té els seus punts forts

Ll.T: “és evident que jugadors com l’Arnau o el Carlos aporten coses importants en aquesta categoria perquè tenen qualitat i experiència”.
A.C: “el principal punt fort és que juguen a casa. A més, la pressió i la intensitat que hi fiquen als partits i lògicament la qualitat i la tècnica de certs jugadors fan que estiguin a la posició on crec que es mereixen”

Jordi Nobau, nou entrenador al Club, motivació i punt fort

A.C: “veníem d’una dinàmica dolenta, sense guanyar i s’havia de fer un canvi. Això repercuteix en els jugadors, tots comencem un altre cop de zero, un altre motivació, un altre sistema diferent. De cara al partit jo crec que és un partit que sigui qui sigui l’entrenador, motivació als jugadors no ens faltarà”.
Ll.T: “si el Jordi fa una bona feina segur que es salvaran”

No deixa de ser important però, el paper de Pedro Donoso a l’Escola Pia

Ll.T: “nosaltres som un equip una mica especial, el fet de que tothom hagi estudiat a la mateixa escola, que siguem molt amics a fora té coses molt bones però a vegades també té coses complicades de gestionar. Quan va arribar vam començar patint moltíssim i al final va apostar per gent de casa com el Santi o el Pol i els resultats han estat molt bons. Per tant, la seva feina crec que s’ha de valorar molt positivament”

Els objectius i les expectatives de tots dos equips són diferents…

Ll.T: “amb el Pedro, després d’un parell d’anys difícils ens hem assentat a la zona alta i mica en mica jo crec que sabem conviure una mica més amb aquesta pressió. Tenim equip per està lluitant pel màxim i amb aquesta filosofia hem d’afrontar els partits. Els tres punts d’aquesta setmana són tant importants com els del dia que va venir la Unión. No haurà servit de res guanyar al líder si deixem punts a casa amb el Club o amb altres equips. Penso que aquest club com a institució que fa tants anys que funciona, aquest primer equip on jo hi sóc des de fa moltíssims anys, aquest camí que portem des de fa tants anys mereix alguna cosa gran. Hem d’intentar-ho. En moltes coses som un exemple i tant de bo podem aconseguir algun dia alguna cosa important com unes fases d’ascens o un ascens o disputar una Copa del Rei a algun dels equips de divisió d’Honor”.
A.C: “crec que si aconseguim l’objectiu i ens salvem les expectatives seran positives. És cert que està complicat però hem de començar a sumar, els de baix han apretat i estem en zona de perill”

Però a nivell personal, els objectius i les expectatives s’acosten.

Ll.T: “a nivell personal, ja tinc 34 anys i estic jugant les meves últimes temporades per tant el que vull es gaudir de l’ambient del meu vestidor i passar-ho bé a la pista”.
A.C: “personalment em trobo bé encara i intento aportar sempre el màxim a cada partit”.

Per tant, un partit que a més de ser especial, és transcendent pel que va de temporada. La Pia, molt forta a casa, amb una afició potent, amb la baixa segura de Santi Sardà i pendent de saber si Pol Viada arriba al derbi. Rebrà la visita d’un Club Natació necessitat de punts, però amb un nou entrenador i molt bones sensacions, amb ganes de sorprendre i amb l’ambició de nous jugadors que pugen del filial com Aitor, Jaume o Marc Torras, que substituirà Rubén Fuentes (que ha deixat el club).

Per sobre de tot però, hi ha ganes de veure un bon partit i de gaudir del futbol sala de Sabadell. Aquest dissabte, 1 de març, a les 6 de la tarda, partidàs al Pavelló del carrer Garcilaso: CE Escola Pia – Club Natació Sabadell.

A.C: “hi ha ganes de veure, per sobre de tot, un bon partit de futbol i a veure si podem sumar”.
Ll.T: “estic segur que es veurà un bon ambient, un bon partit i a veure si tenim sort de guanyar”.

Foto: el derbi de la primera volta, a Cal Balsach. Autor: X. Girvent