Foto portada: el nou president del CE Sabadell, Esteve Calzada. Autor: Roger Benet.

Esteve Calzada, nou president CE Sabadell

Amb un 65’74 per cent del capital representat a la sala, aquest dilluns es va celebrar la Junta d’Accionistes del Centre d’Esports Sabadell a la sala VIP de la Nova Creu Alta. El consell d’Antoni Reguant, que va estar acompanyat d’Ignasi Lúquez entre d’altres, va presidir ahir l’última junta per donar pas al nou president: Esteve Calzada.

L’advocat Luís Salas, nou conseller del club, ha conduït l’acte i ha presentat tots els punts del dia als accionistes presents. Un dels primers temes tractats ha sigut el problema registre mercantil que, després de molts anys, sembla que se solucionarà. Salas va repassar alguns dels números de l’entitat, que no pot presumir encara d’una estabilitat total. El resultat de la temporada va finalitzar amb unes pèrdues de més de 800.000 euros. Tot i així, s’han reduït en més de 200.000 euros respecte a l’anterior.

El capital de l’empresa se situa en 1,324 milions. El CE Sabadell acumula unes pèrdues en les últimes campanyes de més de 10 milions d’euros. Així doncs, el patrimoni net de la societat és de 5,5 milions negatius, el que l’obliga a dur a terme actuacions. Luís Salas va explicar als accionistes que els creditors tenen l’opció de convertir el deute que té la S.A.E. en accions. El club no ha assegurat que tots hagin notificat que ho duran a terme.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tot seguit, es va sotmetre a votació l’aprovació de la gestió dels administradors, representats pel consell de Reguant. Amb només l’abstenció de l’expresident Joan Soteras i el vot en contra de Jordi Almirall, la gestió va ser aprovada.

Consell ple de sabadellencs

Després de la seva aprovació per unanimitat, es va confirmar quines persones ocuparan càrrec en el nou consell d’administració. Esteve Calzada serà el nou president del Centre d’Esports. L’acompanyaran els periodistes sabadellencs Xavi Andreu i Àxel Torres, Ana Navés, Albert Ramos, Luís Salas i l’empresa del nou president, Sabarcat Partners SL.

En l’aprovació dels comptes des de la temporada 2012/13 fins a la 2015/16, que es va dur a terme per tal de regularitzar els números, la Fundació de l’Esport Sabadellenc, representada per la regidora Marisol Martínez, va deixar palès que no era partícip de la gestió durant aquests anys: “Votem a favor perquè entenem que estem en un procés de regularització.”

El nou CE Sabadell

Després d’aprovar tots els punts de la junta, el nou president Esteve Calzada va presentar als accionistes el seu projecte. Va destacar que encara no poden demostrar als inversors futuribles que les accions són seves, fet que dificulta la negociació amb ells. El creixement dels ingressos pels contractes de televisió en el futbol professional és un fet. Actualment, el mínim és de 5 milions d’ingrés (Reus a Segona Divisió). Aquest va ser un dels aspectes fonamentals que va destacar. “El futbol espanyol genera beneficis”, va assegurar.

Un moment de la junta. Autor: R.Benet.
Un moment de la junta. Autor: R.Benet.

La nova propietat no deixa la ciutat a un costat, i afegeix la promoció d’aquesta com un dels beneficis que suposaria tenir l’equip a la Liga 123. L’impacte econòmic per a Sabadell seria molt important. El president va posar alguns exemples com els de les ciutats de Girona, Reus o Tarragona. Amb tot això, l’objectiu és aconseguir l’ascens a Segona en un màxim de quatre anys.

Finalment, en els precs i preguntes, el tema estrella va ser el nou horari dels partits a la Nova Creu Alta. Alguns accionistes van mostrar el seu descontent amb el fet que ara es jugui diumenge a les 12h, una decisió que ha afectat a les xifres d’assistència a l’estadi creualtenc. Esteve Calzada va donar dos motius esportius: propiciar un canvi de dinàmica i el fet de jugar abans que la resta, però no descarta tornar a l’horari de tarda si així ho expressa la majoria social.

Foto portada: Esteve Calzada ahir a la Junta. Autor: Roger Benet.