Foto: l'estadi renova la seva gespa 20 anys després. Autor: David B.

Així avancen les obres de la Nova Creu Alta

L’estadi del CE Sabadell es troba immers, des de fa una setmana, en una sèrie d’obres per adaptar-se a les exigències de LaLiga. El conjunt arlequinat no disputarà un partit a la Nova Creu Alta fins a la jornada 4, quan el RCD Espanyol visiti la ciutat. L’Ajuntament i el club cobriran una inversió que es preveu superi el mig milió d’euros.

L’equip d’Antonio Hidalgo es prepara ja per un inici de lliga lluny del seu estadi. El Sabadell arrencarà la temporada amb dos partits fora de casa davant el Rayo Vallecano i el RCD Mallorca després de quedar emparellat amb l’Almeria en la primera jornada, que quedarà ajornada per més endavant ja que el conjunt blanc-i-vermell va ser un dels que va disputar el playoff d’ascens a Primera Divisió. Així doncs, resta pràcticament un mes perquè els arlequinats estrenin la Nova Creu Alta en el retorn al futbol professional. L’estrena serà davant l’Espanyol de Vicente Moreno en la quarta jornada del campionat.

Foto: la zona de banquetes serà totalment renovada. Autor: David B.
Foto: la zona de banquetes serà totalment renovada. Autor: David B.

Mentrestant, l’estadi del Centre d’Esports està sent sotmès a una important remodelació de les seves instal·lacions. Començant pel terreny de joc, que ja es troba aixecat, la gespa serà totalment renovada. També s’estan fent treballs a la zona de banquetes, que estaran al mateix nivell que el camp, i al perímetre, que veurà desaparèixer la icònica grava de la Nova Creu Alta. L’espai per situar el sistema del VAR serà una altra de les operacions previstes en aquesta part. La zona de vestidors serà una de les zones interior que patirà millores, tant a la zona visitant com a la d’àrbitres, a la sala de premsa i a la de control antidopatge. Serà necessari realitzar adequacions a les cabines de premsa, que s’ampliaran.

Una inversió que superarà els 500.000 euros

L’Ajuntament s’ha compromès a finançar les obres del terreny de joc, dels vestidors i de les mesures de seguretat. S’estima una inversió entorn dels 330.000 euros, tot i que el pressupost encara no s’ha tancat. Per la seva banda, el CE Sabadell farà front a la resta de despeses derivades dels requeriments de la categoria amb un import d’uns 160.000 euros. En total, la inversió podria superar el mig milió d’euros.

Foto portada: l’estadi renova la seva gespa 20 anys després. Autor: David B.