Hidalgo, dirigint la sessió. Autor: cedida.

El CE Sabadell torna a entrenar amb la vista posada al ‘playoff’

Un cop a la fase 1 i amb el playoff a l’horitzó, el conjunt d’Antonio Hidalgo ha tornat aquest dilluns a la feina. Una tornada, però, molt diferent de qualsevol altra viscuda. La crisi sanitària del coronavirus ha obligat els clubs no professionals a adoptar mesures i tornar als entrenaments seguint uns protocols escrupolosos.

Després d’un primer intent fallit de reprendre els entrenaments en plena fase 0, el CE Sabadell tornarà aquesta setmana a la feina. Ho ha fet aquest dilluns. El club arlequinat, que ja ha fet els test PCR a tota la plantilla, ha preparat un protocol per tal d’acabar la temporada amb el somiat playoff que s’ha de disputar al juliol.

Els jugadors, que entrenaran individualment en tandes de dos, hauran d’arribar a l’estadi amb la roba d’entrenament, guants i mascareta. Accediran per la porta del parking interior de gol sud, on se’ls prendrà la temperatura abans de baixar del cotxe. Un cop situats, els jugadors es dirigiran a una zona de desinfecció habilitada.

Dues zones d’entrenament

A la Nova Creu Alta, el cos tècnic ha preparat dues zones d’entrenament. La primera està situada la part posterior de gol sud, on s’ha habilitat una zona de gimnàs amb màquines. La segona és el mateix terreny de joc, que es dividirà en dos perquè cada jugador realitzi l’entrenament individual a cada meitat del camp. Cal destacar que els jugadors que actualment viuen junts hauran d’entrenar junts.

Édgar Hernández i Heber Pena durant el primer entrenament de la tornada. Autor: CES.
Édgar Hernández i Heber Pena durant el primer entrenament de la tornada. Autor: CES.

Un cop finalitzada la sessió, els dos jugadors marxaran per la porta lateral de tribuna per evitar creuar-se amb els dos companys següents sense passar per les dutxes. Marxaran directament a casa.

La RFEF va oficial la classificació per al playoff 

Aquest dilluns la Federació Espanyola de Futbol ha fet oficial el playoff per accedir a Segona A i la jutgessa única de competició ha validat les classificacions dels quatre grups de Segona B. Així el Barça B, el Sabadell i la UE Cornellà seran els tres equips catalans amb opcions de pujar a la categoria de plata del futbol espanyol.

Com funcionarà el playoff?

De cara al playoff surten amb més opcions d’ascens, com és habitual, els campions de grup. Són l’Atlético Baleares, el Logroñés, el Castellón i el Cartagena. Es jugaran el passi directe entre ells. Els dos equips que guanyin seran ja de Segona A. El playoff, o promoció d’ascens, es jugarà a partit únic, camp neutral i sense públic, durant la segona quinzena de juliol.

El Sabadell, com a tercer de grup, jugarà una primera eliminatòria contra un dels altres tres tercers de grup. Els possibles rivals en aquest primer partit són l’Atlético de Madrid B, l’Athelic Club B i el Badajoz. Si perd, quedarà eliminat. Si guanya jugarà la segona eliminatòria contra els dos segons de grup que hagin passat. Els quatre segons són l’Ibiza, la Cultural Leonesa, el Barça B i el Marbella. De nou, qui perdi quedarà fora. Qui guanyi jugarà una veritable final a cara o creu (partit únic i sense públic com tota la resta del playoff), ja que el vencedor pujarà a Segona A. El darrer ascens a la categoria de plata del CE Sabadell va ser l’any 2011, amb el mític partit d’Eibar.

Foto portada: Héber Pena, a la gespa de l’estadi. Autor: CES.