Marta Morell, Joan Soteras i Ignasi Giménez durant la signatura del manifest. Autor: FCF.

La Federació Catalana de Futbol xiula contra l’homofòbia

En un acte celebrat a la seu de la delegació del Vallès Occidental, la Federació Catalana de Futbol i el Consell Comarcal del Vallès Occidental han expressat el seu rebuig a les actituds homòfobes en el món del futbol i el futbol sala. El president de la FCF, Joan Soteras, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez i la segona tinent d’alcalde de la ciutat, Marta Morell, han protagonitzat l’acte.

La jornada, emmarcada en el Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol, ha aplegat més d’una cinquantena de presidents i directius dels clubs de la comarca, a més de diversos representants municipals del Vallès Occidental. Joan Soteras ha defensat que el respecte és un valor fonamental: “l’educació en la tolerància des de la infància és la millor eina per erradicar aquestes conductes. Des de les institucions i els clubs hem de donar suport als nois i noies LGTBI dels equips, perquè totes les persones han de gaudir dels mateixos drets, independentment de qui i de com estimin, i fer esport amb llibertat, sense amagar-se de res ni de ningú”.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha indicat que els clubs de futbol són una escola de valors, amb una responsabilitat més enllà de la pràctica esportiva: “cal integrar la paraula diversitat sexual a altres com joc net i cooperació, apuntalant-la en tots els terrenys de joc setmana rere setmana”. La segona tinent d’alcalde de Sabadell, Marta Morell, ha destacat la tasca de treball amb valors que duen a terme tots els entrenadors dels equips de formació amb els nens i nenes: “volem un futbol lliure de discriminacions. Per això cal molta lluita i sensibilització, amb la implicació de tots els agents aquí presents”.

L’acte ha conclòs amb la lectura del manifest Xiulem fora de joc a la LGTBIfòbia, remarcant la necessitat de conscienciació i el treball en favor de la igualtat de totes les persones. El president Soteras, en nom de tots els clubs, i Ignasi Giménez, en nom dels ajuntaments, han signat el document i han demanat l’adhesió de totes les entitats per tal que facin extensible l’acció en els partits de la jornada del pròxim cap de setmana.

Foto portada: Marta Morell, Joan Soteras i Ignasi Giménez durant la signatura del manifest. Autor: FCF.