Foto portada: la gespa de la Nova Creu Alta. Autor: David B.

El CE Sabadell tindrà un límit salarial de 4,8 milions

LaLiga ha fet oficial aquest dimarts els límits salarials dels clubs de Primera i Segona Divisió. Deixant de banda les grans xifres de LaLiga Santander, el Centre d’Esports ha vist fixat el seu sostre en poc més de 4,8 milions d’euros a LaLiga SmartBank. El RCD Espanyol és l’entitat amb el límit més gran amb 45,3 milions, mentre que el Málaga té el més baix amb 3,6 milions.

La xifra inicialment prevista pel Sabadell s’ha vist incrementada en uns quants centenars de milers d’euros. Si en un principi el director general de l’entitat arlequinada, Bruno Batlle, assegurava que el sostre es mouria entre els 4,2 i els 4,3 milions, la realitat és que el club l’ha vist incrementat fins als 4.868.000 d’euros. Aquesta quantitat situa el Centre d’Esports en la posició 17 dels 22 equips de Segona Divisió. Una posició, però, virtual a causa de l’actual situació de crisi.

Límits salarials de la temporada 2020/21. Font: LaLiga.
Límits salarials de la temporada 2020/21. Font: LaLiga.

Es dóna alguna circumstància curiosa com la reducció salarial del Girona FC. El club gironí té un límit de només 4,3 milions, però LaLiga li ha permès excedir-lo. La reducció d’ingressos i el manteniment de l’estructura professional expliquen la dràstica disminució, tot i que el valor real de la plantilla seria d’uns 15 milions d’euros. Això ha pogut passar en més d’una desena de clubs sanejats de LaLiga que, excepcionalment per la pandèmia, podran superar el sostre.

Foto portada: estadi de la Nova Creu Alta. Autor: David B.