Jornada brillant pel futbol sala sabadellenc

• L’Escola Pia remunta a la segona meitat per superar al Salou (6-4)

• El Natació goleja l’Olímpyc Floresta i s’allunya del descens (8-2)

L’Escola Pia supera en una gran segona meitat al Salou i es manté a 7 punts de la Copa del Rei. El Club Natació es fa fort a Can Balsach golejant a un rival directe i distanciant-se a 7 punts de la zona perillosa

Segon partit consecutiu a casa pels de Can Colapi i possibilitat de sumar la tercera victòria consecutiva. Després de la victòria a casa davant l’Olleria, els sabadellencs rebien el Salou amb la missió de sumar novament els 3 punts i seguir mirant amunt. Els de Cardona no perden des del passat 12 de novembre davant del Peña Deportiva i el match davant els tarragonins no ha sigut una nova data per a una derrota. Amb la baixa de Carles Comadran per una lesió en un dit de la mà, els col·legials han sortit intensos al parquet. Als primers minuts una bona assistència de Pepe Font l’ha aprofitat Jordi Sardà per obrir la llauna. Tot semblava anar de cara. L’Escola Pia clara dominadora de l’encontre, disposant de la majoria de les ocasions i quasi bé no concedint opcions pels de Tarragona. Les ocasions col·legials però, no han acabat perforant la xarxa visitant de cap manera i com ja els ha succeït alguna vegada, qui perdona ho acaba pagant. A falta de només 2 minuts pel descans, un servei de banda ha permès als visitants després d’una bona combinació fer l’empat en la seva segona ocasió. La mala sort no ha acabat aquí, a la jugada següent en una pèrdua en el servei central després del gol ha permès als de Salou capgirar l’electrònic. Incomprensiblement per tothom després del què s’ha vist a la pista, el partit ha marxat al descans amb 1 a 2 favorable als visitants.

A la represa, els d’Ernest Cardona no han tirat la tovallola i als 5 minuts ja han aconseguit capgirar l’electrònic. Una gran jugada d’Adrián Castro, que ha fet un autèntic partidàs, l’ha aprofitat Jordi Torras al segon pal per fer l’empat. Poc minuts més tard, una nova gran jugada de Castro, aquest cop de l’altre, Dani Castro, l’ha culminat Pepe Font signant el 3 a 2. Amb el marcador capgirat i 14 minuts per endavant, la Pia s’ha mostrat d’allò més dominadora i amb tota l’ambició d’anotar tot el què s’ha fallat a la primera meitat. A l’equador del segon temps, després d’una gran actuació Adrián Castro ha rebut una passada interior d’Oriol Comadran, i amb la puntera de la cama esquerra ha fet el 4 a 2 i el seu primer gol oficial amb la samarreta taronja. Amb el 4 a 2, l’Escola Pia ha demostrat un gran treball defensiu, pressionant amb moltíssima intensitat a camp contrari i replegant amb moltíssima velocitat en les contres visitants, que ha deixat sense cap opció als de Salou. Finalment a falta de 3 minuts, una nova assistència de Dani Castro per Pepe Font ha significat el 5 a 2. Amb aquest marcador, els visitants han apostat pel porter-jugador i després d’insistir, a falta de poc més d’un minut han aconseguit retallar distàncies. Als últims 20 segons, dos gols més, el tercer de Pepe Font a la sortida d’un córner i el quart dels de Salou en el joc de 5 han deixat el definitiu 6 a 4 al marcador i el xiulet final ha confirmat una nova victòria dels de Can Colapi. Els 3 punts mantenen al conjunt d’Ernest Cardona a la cinquena posició amb 28 punts, els mateixos que el quart classificat, el filial de Catgas Energia; i a set punts de la zona de Copa del Rei. El proper 28 de gener, l’Escola Pia buscarà una nova victòria a la pista del Barceloneta, catorzè classificat amb només 13 punts. No per això, menys important, ja que probablement l’única manera de retallar punts amb els de dalt serà en els enfrontaments directes sempre i quan la resta es guanyi tot. Per tant, el 28 davant el Barceloneta, toca sumar-ne 3 més.

Ferran Ruiz, Jordi Lozano i Jesús Díaz els grans partícips de la golejada nedadors (8-2)

Després de la victòria a la pista del Martorell, els nedadors esperaven amb candeletes la visita de l’Olímpyc Floresta, conjunt que els va guanyar a la primera jornada de lliga. Amb aires de venjança i amb la possibilitat d’acumular 4 partits sense perdre i d’empatar a punts precisament als florestants, rivals directes per a la permanència, els de Diego Blanco han sortit al parquet absolutament a per totes però sense Álex Borrego, sancionat, ni Pau Puigdomènech. Així, les primeres ocasions han sigut pels locals, de les botes de Ferran Ruiz i Jordi Lozano. Tot i no poder-les aprofitar, el primer gol no ha tardat a arribar i als 4 minuts de joc, un gol en pròpia dels de la Floresta ha col·locat l’1 a 0. Amb l’1 a 0 el Natació Sabadell ha seguit insistint sobretot de la mà d’un Ferran molt actiu en la pressió a camp contrari i al cap de dos minuts ha obtingut el premi. El 14 dels nedadors ha fet el 2 a 0 en aprofitar una excel·lent assistència d’Álex Llamas. Un Llamas que pocs instants abans ha estat caçat per darrera en una entrada molt lletja que l’àrbitre, incomprensiblement, ha castigat només amb targeta groga. Amb una avantatja de dos gols, els locals s’han sentit molt còmodes dominant amb molta claredat el partit i amb un Salva aturant molt segur les poquíssimes ocasions visitants. I amb el domini, han arribat més gols. Novament Álex Llamas, ha servit a Jesús Díaz una assistència en llarg que l’última incorporació dels sabadellencs ha resolt amb una gran rematada a la mitja volta amb cama esquerra. 3 a 0. A la següent jugada, el visitant Miki ha perdut els papers ha fet una entrada molt lletja a l’altura del genoll a mitja pista novament a Álex Llamas. Aquest cop, l’àrbitre no ha errat i ha ensenyat la targeta vermella directa al visitant. Els de Diego Blanco han aprofitat la superioritat i, de nou Jesús Díaz, ha fet el 4 a 0. Amb aquest marcador, els visitants han apostat pel porter-jugador per tal de retallar distàncies de cara a la segona meitat. Lluny d’aconseguir l’objectiu, una pèrdua en la circulació ha permès al capità Jordi Lozano anotar el 5 a 0 amb el què s’ha arribat al descans. Partidàs d’escàndol del Club Natació.

Un dels gols del CN Sabadell. Autor: C. Domènech.

Amb aquesta contundència en l’electrònic, la segona meitat ha estat un plaer pels de Sabadell. Un escenari que ha aprofitat Ferran Ruiz per acabar de tancar el seu partidàs en particular. El jove dels nedadors ha aprofitat dues jugades a pilota parada, un córner i una falta lateral, per anotar dos gols més, situar un claríssim 7 a 0 i signar el seu hat-trick particular. Durant la segona meitat, i amb aquest marcador, els minuts han transcorregut amb el joc de 5 dels visitants. Tot i no aconseguir desfer la teranyina defensiva dels de Diego Blanco, els de la Floresta han aprofitat una contra i una pèrdua en camp propi dels locals per retallar distàncies. Una transició rapidíssima entre Salva i Jesús Díaz l’ha culminat Jordi Lozano a porteria buida per fer el definitiu 8 a 2. Victòria claríssima i partidàs dels de Sabadell. Aquesta golejada dóna una moltíssima moral per encarar el que resta de lliga i permet als de Diego Blanco donar un cop sobre la taula i postular-se com a clar candidat a la permanència després d’aconseguir 10 dels últims 12 punts i acumular doncs, 4 partits sense perdre. Un triomf que els eleva fins a la desena posició amb 20 punts, els mateixos que l’onzè, la Floresta; a 2 del novè, el Manresa; i 3 del vuitè, el Cerdanyola. El proper cap de setmana la Segona Divisió B descansa i, per tant, el Natació Sabadell no podrà buscar el tercer triomf consecutiu fins el proper 28 de gener. Això sí, en una de les pistes més complicades de la categoria, la de l’Hospitalet Bellsport, sisè classificat amb 24 punts, que a la primera volta va superar amb contundència als sabadellencs a Can Balsach.

El Grups Arrahona es refà de l’última derrota i goleja a domicili al primer partit de l’any

Havent tancat l’any amb una derrota davant el Parets que els allunyava del liderat, els roses han obert el 2017 en una pista complicada com és la del Rubí. Lluny d’afeblir-se de la última derrota, els de Nobau han passat per sobre del Rubí i així, es mantenen en la lluita pel liderat. Tot ha començat de la mà de Lluís Masdéu que en una bona jugada ha obert la llauna en els primers compassos del match. Tot i dominar amb escreix durant tot el primer temps, no ha sigut fins als últims instants que Jaume Figueras ha fet el 2 a 0. Un resultat més que just pel què s’ha vist al parquet. A la segona meitat, els de Nobau han trobat la clau per acabar amb encert totes les oportunitats i el domini s’ha traduït en golejada. Gols obra de Raúl Prados, Albert Moya, Cisco Venegas, Juanjo San Juan i novament Jaume Figueras. El gol d’honor dels de Rubí ha deixat el definitiu 1 a 7 a l’electrònic. Aquest triomf deixa als de Nobau en segona posició a només un punt del primer classificat, el Parets. Aquest dijous, els arrahonistes disputaran la primera ronda de la Copa Catalunya davant el Mollet FS. El cap de setmana, la lliga seguirà pels sabadellencs a casa davant el Futsal Cerdanyola. La victòria és imprescindible per seguir pensant en la primera posició.