Jornada positiva pel futbol sala sabadellenc

• L’Escola Pia remunta i recupera la victoria (6-2)

• El Natació Sabadell treu un bon empat d’un partidàs a Manresa (4-4)

L’Escola Pia aixeca un 0 a 2 de la primera meitat per acabar imposant-se amb autoritat per 6 a 2 amb hat-trick de Sergi Ruiz. El Natació Sabadell treu un empat de Manresa amb el joc de cinc en un partit molt tens

Venint de l’ensopegada a Castelló, els de Can Colapi volien recuperar novament el camí de la victòria i per això han disposat de l’escalfor de la seva afició i de la possibilitat de venjar-se de la golejada que els va endossar el Cerdanyola a la primera volta. Tot i començar de la pitjor manera encaixant dos gols, els col·legials s’han refet i de la mà d’un Sergi Ruiz força inspirat, la venjança s’ha servit. El partit ha començat amb una Pia adormida i les ocasions pel Cerdanyola, que s’ha mostrat més punyent. Santi Bertolín i algun que altre jugador sota pals han mantingut l’empat a zero.

Per part col·legial només ho ha pogut provar als primers minuts amb xuts exteriors Pepe Font. Amb el pas dels minuts però, l’Escola Pia ha començat a reaccionar, a dominar i mantenir la possessió i les ocasions han arribat. Oriol Comadran ha vist com dues rematades seves les ha refusat el pal i el porter visitant ha evitat una gran jugada individual de Carles Comadran. Finalment però, en els millors minuts dels locals ha arribat el gol visitant. Els de Cerdanyola han aprofitat un córner als vuit minuts de joc i han obert la llauna. Un gol que ha tallat la possible reacció dels de Cardona. Més, quan a tres minuts pel descans, una jugada al segon pal ha servit als visitants per anotar el 0 a 2. Tot i així, els col·legials no han abaixat els braços i abans del descans han aconseguit retallar distàncies. Carles Comadran, més murri que ningú, ha servit de banda molt ràpid agafant a la defensa visitant desprevinguda col·locant una pilota potent al segon pal que Sergi Ruiz, sol, ha rematat al fons de la xarxa. Amb l’1 a 2, els equips han enfilat camí de vestidors.

A la represa, s’ha confirmat la remuntada local. Als primers minuts Jordi Torras ha signat l’empat amb una excel·lent jugada de pivot ja marca de la casa. I un minut després el mateix Torras ha assistit a Jordi Sardà perquè aquest hagi acabat de capgirar el marcador. Amb el 3 a 2 el camí s’ha fet més fàcil i còmode pels sabadellencs amb nombroses ocasions. El porter visitant ha tret un segon pal escandalós a Dani Castro, però no ha pogut fer res quan el capità Llorenç Tarrés després d’escapar-se per banda s’ha inventat una subtil vaselina convertint el 4 a 2 en un autèntic golàs molt aplaudit per la graderia de la ‘Bombonera’ del carrer Garcilaso. Amb aquest marcador, a falta de tres minuts els visitants han apostat pel porter-jugador. No han acabat de concretar amb el joc de cinc enviant fins i tot una rematada al pal i els de Can Colapi no han perdonat. En una jugada d’estratègia de córner executada a la perfecció, Sergi Ruiz ha sentenciat amb el 5 a 2.

Finalment als últims segons, un robo de Pepe Font al joc de cinc visitant, l’ha combinat amb Oriol Comadran que li ha servit en safata de plata el hat-trick a Sergi Ruiz que no ha perdonat i ha signat el definitiu 6 a 2 i el seu hat-trick particular. Aquesta victòria manté als de Can Colapi a la sisena posició amb 37 punts, dos menys que l’Hospitalet Bellsport, cinquè, i tres més que l’Olleria, setè. En terra de ningú, els d’Ernest Cardona tenen l’objectiu de mantenir-se competitius, seguir sumant victòries i intentar escalar el màxim a la classificació, tenint en compte però la distancia a la que es troben els tres primers, 16 punts. El proper partit, el 25 de març a Eivissa, a la pista del cuer, el Peña Deportiva.

Els nedadors rasquen un punt de Manresa que els permet assolir la novena posició (4-4)

Després de la victòria a casa davant el Barceloneta, els de Diego Blanco disposaven d’una bona oportunitat per sumar fora de casa i intentar acumular dues victòries consecutives. En un partit molt tens i disputat, els nedadors han pogut rascar, almenys, un empat que els dóna una posició. Al parquet del Pujolet s’ha viscut un partit d’allò més tens, certament descontrolat pels col·legiats. Tot ha començat amb un Manresa molt ben plantat a pista i jugant amb molta intensitat.

Fruit d’això, Lavado ha pogut signar als primers instants l’1 a 0 amb un fort punxot. Amb l’1 a 0 la tensió ha anat en augment i els nedadors s’han carregat de faltes fins a situar-se en ‘bonus’. I tard o d’hora ha acabat arribant la sisena falta. Des dels 10 metres Marc Fernández no ha perdonat i ha situat el 2 a 0. Tot i el marcador advers i tenir moltes dificultats per sortir amb la pilota controlada, el Natació Sabadell quan ho ha fet, ha aconseguit crear ocasions molt perilloses. Gràcies a això, els visitants han pogut disposar d’un córner que els ha servit per retallar distàncies de la mà de Jesús Díaz. Amb l’1 a 2 i just abans del descans, els àrbitres en una decisió força incoherent han decidit expulsar a dos jugadors manresans per protestar.

A la represa per tant, el Natació Sabadell ha gaudit d’una superioritat d’efectius que no ha deixat escapar i Xato al segon pal ha transformat l’empat a dos. Amb igualtat d’efectius ja sobre el parquet, els locals han reaccionat a l’empat nedador, i de la mà d’un Gordillo molt inspirat han començat a arribar amb molt perill sobre la porteria visitant, i finalment han aconseguit anotar. El 3 a 2, obra novament de Lavado i el 4 a 2 pocs instants després de la mà del mateix Gordillo. Amb aquest marcador, Diego Blanco s’ha vist obligat a arriscar amb el joc de cinc. L’aposta ha sortit força bé i els nedadors han creat força perill. El gol però, ha arribat en un contracop conduït per Álex Baldovi que ha assistit a Xato perquè aquest hagi pogut anotar el 3 a 4.

Als últims minuts finalment, el porter-jugador ha donat els seus fruït i com ja es habitual en aquestes ocasions Jesús Díaz al segon pal ha transformat l’empat. Amb el 4 a 4 els últims minuts han estat una autèntica bogeria. Ocasions claríssimes per tots dos cantons i fins i tot un doble penal favorable als locals. La punteria per això no s’ha afinat i el marcador ja no s’ha mogut convertint l’empat a quatre en definitiu. Un punt més que valuós fora de casa que manté als nedadors lluny del descens i els permet combinat amb la derrota del Cerdanyola a l’Escola Pia ascendir una posició i situar-se novens. D’aquesta forma, els sabadellencs encaren un duríssim ‘tourmalet’ en una posició força còmode. Als de Blanco els queda en els propers quatre partits, ni més ni menys que rebre al Castelldefels, segon classificat amb un partit menys (el proper 25 de març), visitar la pista del tercer, la Unión, rebre l’Escola Pia, sisena i visitar la pista del líder, Bisontes. Així doncs, qualsevol punt rascat en aquests partits serà benvingut per encara un final de temporada el màxim tranquil possible.