Homofobia futbol. Autor: David B.

La Nova Creu Alta celebrarà el Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol

Sabadell se suma un any més al Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol, que es durà a terme el proper diumenge 18 de febrer, mitjançant les activitats que s’ofereixen al programa Fes-li un gol a l’homofòbia, a l’esport hi juga tothom.

L’acte central d’aquesta jornada que tindrà lloc la Nova Creu Alta el diumenge 18 de febrer a la prèvia del partit entre el Centre d’Esports Sabadell i la Peña Deportiva, a les 12 del migdia.

El jugador del Centre d’Esports Sabadell Felipe Sanchón ha manifestat que “com a jugador és un orgull que participi en aquests tipus d’actes. Al futbol, la gent no acaba d’entendre per la condició sexual es falti al respecte. És un problema de la societat en què vivim i és un treball diari que s’ha de fer perquè s’ha d’eradicar, no només al futbol, també en la societat en general”.

La celebració comptarà també amb una exposició que porta per títol Contra las reglas: lesbianas y gays en el deporte que té com a objectiu ajudar a eliminar els tabús que hi ha a l’esport sobre l’homosexualitat. Es podrà visitar divendres, dissabte i dilluns a la zona mixta de la Nova Creu Alta, de 10 a 14 hores i de 16:30 a 19:00 hores. També el mateix dia de partit davant de la tribuna de la Nova Creu Alta.

En l’acte hi ha col·laborat l’associació Panteres Grogues, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la resta de clubs de futbol de la ciutat: CFU Can Rull Rómulo Tronchoni, Cercle Sabadellès 1856, Escola de Futbol de Sabadell, CD Llano, CE Mercantil, Escola de Futbol de l’OAR Gràcia Sabadell, Escola de Futbol Planadeu, VDF Roureda, UE Sabadell Nord, UE Sabadellenca i UD Tibidabo Torre Romeu.

Foto portada: un moment de la presentació. Autor: David B.