Foto portada: C.Domènech.

La Pia suma un punt a Manresa i el Club encara no aconsegueix arrencar

• L’Escola Pia rasca un bon empat a Manresa (4-4).

• El Natació Sabadell cau a la segona part a Santa Coloma (6-1).

L’Escola Pia aconsegueix empatar gràcies al porter-jugador un partit que s’havia complicat però cau fins la novena posició de la taula. El Natació Sabadell no pot sumar cap punt a la pista del filial de Catgas Energia i amb zero punts cau a al capdavall de la classificació.

Després de la desfeta en Copa del Rei, l’Escola Pia buscava refer-se, però per fer-ho havia de visitar una pista complicada com és el Pujolet de Manresa. El match ha començat amb un guió previsible, amb un Manresa tancat a camp propi i una Pia dominadora, i d’allò més bé pels sabadellencs quan als 5 minuts Sergi Ruiz ha fet el 0 a 1 i Oriol Comadran als 10 minuts el 0 a 2 en un contracop. El marcador però, ha relaxat excessivament als col·legials que han vist com el Manresa ha retallat distàncies en un córner i pocs instants més tard ha empatat el partit en una jugada per banda. Finalment, a 1 minut pel descans, els del Bages han aconseguit, amb fortuna, capgirar el marcador en un contraatac. Tot i que semblava un guió plàcid per la Pia, el partit ha marxat al descans amb 3 a 2 favorable als de Manresa.

La segona meitat ha tingut un guió molt semblant amb una Escola Pia molt dominadora però amb un convidat inesperat, el porter local que ha estat molt encertat en les finalitzacions dels sabadellencs. Els locals, que pràcticament han renunciat a la possessió esperant aprofitar un contracop, han aconseguit a falta de 5 minuts pel final i precisament en una contra el 2 a 4. Les coses es complicaven pels d’Ernest Cardona i han hagut d’apostar pel joc de 5. Restant menys de 2 minuts pel final Pepe Font ha transformat una falta directa i ha retallat distàncies. Un gol que ha donat ales als sabadellencs que hi ha cregut fins al final i quan només restaven 20 segons, el mateix Pepe a passada d’Oriol Comadran ha culminat l’empat a 4 en una gran combinació de 5. No hi ha hagut temps per a més, i la botzina ha confirmat les taules al marcador. Amb aquest empat, els d’Ernest Cardona queden amb 4 punts, amb una derrota, una victòria i un empat i cauen fins a la novena posició. Aquest proper cap de setmana, partit important pels de Can Colapi, que reben la visita del CCR Castelldefels. La gran oportunitat per a prendre’s la venjança de la Copa del Rei, i a més a casa, on el conjunts sabadellenc es vol mostrar intractable.

El Club Natació cau a Santa Coloma (6-1)

Després de caure a casa davant l’Hospitalet Bellsport, els homes de Diego Blanco tenien una sortida complicada per tal de començar a sumar. Ni més ni menys que a la pista del filial de Catgas Energia Santa Coloma, un dels conjunts que els últims anys sempre ha quedat entre els 4 primers classificats. Els nedadors han sortit al parquet conscients de la dificultat i de la feina que haurien de fer en defensa. Amb una gran defensa han evitat que els locals disposessin de grans ocasions, i a més al minut 8 en una bona combinació amb Borrego, Álex Llamas ha fet en segona instancia el 0 a 1. L’alegria ha durat poc però, quan al minut següent els colomencs han empata amb un golàs per l’escaire d’Álex del Barco. A falta de 5 minuts pel descans, els visitants han perdut la pilota en una falta molt protestada que l’àrbitre no ha concedit i els locals han transformat el 2 a 1. Malgrat tot, els de Diego Blanco han tingut ocasions clares de Pep Girvent i Ferran Ruiz i els de Santa Coloma una pilota al pal, però el marcador ja no s’ha mogut i els dos equips han enfilat camí de vestidors.

El Club Natació va perdre. Autor: C.Domènech.

A la represa, els sabadellencs han sortit endolladíssims però han perdonat de cara a porteria. I al final, ho han acabat pagant. Als 6 minuts de joc, una mala sortida d’Hinojosa i un potent xut per l’escaire han deixat un contundent 4 a 1 a l’electrònic que ha fet molt mal als visitants. Amb aquest marcador, els nedadors han aguantat prou bé i a falta de 8 minuts ho han provat amb el porter-jugador. Han tingut alguna opció, però sense acabar-s’ho de creure. Finalment als últims dos minuts, els colomencs han aconseguit el 5 a 1 i el 6 a 1 definitiu en aprofitar errades en el joc de 5. Amb aquesta derrota, els de Sabadell cauen fins la última posició amb la casella de punts encara per encetar. Aquest proper cap de setmana, primera final pels de Diego Blanco, que reben al Ripollet, l’altre conjunt de la lliga que encara no ha aconseguit sumar cap punt i que, de ben segur, serà un rival directe en la lluita per a la permanència. Així doncs, vital sumar els 3 punts dissabte a Cal Balsach.