Foto portada: Pascua, amb el número 13, durant la final.

La vallesana Lucila Pascua, plata a Rio en bàsquet

La ripolletenca Lucila Pascua s’ha penjat aquest dissabte la medalla de plata als Jocs Olímpics de Rio. La selecció espanyola de bàsquet femení ha jugat la final contra els Estats Units. Les espanyoles no han tingut gaires opcions contra les favorites a l’or, tot i una primera part força igualada. El resultat final: 101 a 72.

La selecció espanyola de bàsquet femení ha jugat la seva primera final olímpica contra la permanent favoritat al títol, els Estats Units. Les espanyoles no han tingut gaires opcions contra un rival que ha dominat el joc i el marcador des del primer moment, tot i que en el primer quart i mig hi ha hagut una certa igualtat. Al final, un 101-72, construït a la segona part del segon quart i el tercer quart, que no emmiralla el gran paper de les jugadores de bàsquet del combinat estatal. Entre elles, la ripolletenca nascuda a Sabadell Lucila Pascua, que ha jugat set minuts i 57 segons de la final olímpica, sense poder anotar cap punt. La selecció de bàsquet femení, comandada per l’entrenador Lucas Mondelo, es penja una plata que té sabor a glòria. Per la seva part, Estats Units aconsegueix el seu sisè or consecutiu.

Lucila Pascua

Lucila Pascua és pivot. És de Ripollet, tot i que va néixer a Sabadell. La seva vinculació amb la nostra ciutat, però, va més enllà del seu lloc de naixement, ja que durant uns anys va formar part dels equips de bàsquet femení del Club Natació Sabadell. Pascua va ser escollida la tercera millor esportista de Sabadell l’any 2015, per darrere de les waterpolistes Maica Garcia (primera) i Mati Ortiz (segona). Als Jocs Olímpics de Rio, però, Pascua, una de les veteranes de la selecció que ha aconseguit la plata, ha tingut més sort que Garcia i Ortiz, que han acabat cinquenes en la competició de waterpolo femení sense poder revalidar la plata olímpica de Londres 2012.

Seguint el camí de les waterpolistes

Maica Garcia i Mati Ortiz van ser les primeres sabadellenques en penjar-se una medalla olímpica. Pascua s’afegeix ara a la història de l’esport local. Com recorda la pròpia secció de bàsquet del CN Sabadell, es tracta de la primera jugadora en els 90 anys de història de la secció de bàsquet que aconsegueix una medalla olímpica.

Foto portada: Pascua, amb el número 13, durant la final.