Foto portada: Guiu, aquest divendres. Autor: J.R.Costa-jussà.

Nani Guiu, se’n va el mestre

Després de nou anys, nou mesos i nou dies, el Club no vol Nani Guiu a peu de piscina malgrat les seves quatre Eurocopes.

Nani Guiu marxa de forma elegant però dolgut. Li van dir que no comptaven amb ell només 24 hores abans de convocar una roda de premsa per fer-ho públic. Hi ha alguna cosa, en tot aquest entramat que no queda clara, per molt que el president Claudi Martí s’esforcés per explicar-se. “L’operació pedrera és lloable, però pels que seguim l’alta competició no és suficient per estar a dalt de d’Europa”.

En termes col·loquials Guiu ha rescindit el contracte després de deu anys en què ha conquistat quatre Copes d’Europa, tres Supercopes d’Europa, nou Lligues espanyoles i nou Copes de la Reina. Això així sembla simple però no ho és. En realitat Nani Guiu ha estat al Club nou anys, nou mesos i nou dies.

Diplomàtic fins a l’últim dia Guiu ha explicat que “hem tancat la nostra relació de la millor manera possible, però costa comprendre”. A l’entrenador que ha fet gran el Club li van comunicar el seu cessament només un dia abans de fer-ho públic, quan en el seu quadern ja dibuixava l’equip i l’estratègia per a la temporada 2017-2018.

Decebut per la forma abrupta amb què es va anunciar la meva marxa”, aquest és el titular definitori de com s’han portat les coses, encara que el Club li va oferir un càrrec de gestió en el seu organigrama que no satisfeia les aspiracions d’algú que és gran a Europa i al Món.

El Pla Pedrera ho podia haver liderat el tècnic, ara cessat, que en 2015 comptava amb vuit jugadores formades a la casa. De fet cada any s’han canviat només a les estrangeres que moltes vegades estaven de pas per estudis i el concurs era fonamental per incrementar la competitivitat de l’equip de cara a les competicions internacionals. Claudi Martí ha parlat de decisió meditada i que no té res a veure amb la capacitat tècnica de Guiu ni en el seu paper com a líder de l’equip. De moment el millor entrenador del waterpolo femení espanyol i un dels grans en termes generals busca feina. La seva marxa no ha estat tan suau com s’ha volgut explicar, però qui mana decideix. Després els resultats sorgeixen a la piscina, fruit de la sapiència i la tècnica.

Fins sempre Nani Guiu, una abraçada, ets Gran i ho has demostrat. Ets història.

Foto portada: Guiu, aquest divendres. Autor: J.R.Costa-jussà.