Foto portada: la nedadora Catalina Corró i Aschwin Wildeboer. Autor: RFEN.

Aschwin Wildeboer, mestre amb els alevins espanyols

Durant tres dies la piscina de Can Llong del CN ​​Sabadell ha estat l’escenari d’un campus de treball de nedadors de categoria aleví (14 anys per als homes i 13 per a les dones) organitzat per la Federació Espanyola de Natació sota la direcció de Santi Veiga, responsable d’equips joves de la RFEN.

Aschwin Wildeboer, històrica figura de la natació sabadellenca, ara ja retirat, va exercir com a mestre en el “clínic” exposant tots els secrets del seu estil, l’esquena, amb un alt grau pedagògic, segons han corroborat els directors d’aquesta concentració en la qual han participat 49 nedadors de tot Espanya.

En aquests tres dies d’exercicis teòrics i pràctics, els joves nedadors han estat observats per Jose Antonio del Castell, responsable del Centre d’Entrenament del Club Natació Sabadell, Sean Kelly, nou director nacional de rendiment de la RFEN, i Jordi Jou (CN Sant Andreu), a més dels nedadors internacionals de primera línia Jessica Vall, Joanllu Pons i Catalina Corró. Santi Veiga, director d’equips joves de la Federació Espanyola, ha coincidit que “el treball en aquestes edats és molt important per consolidar una base de nivell que vagi forjant la selecció absoluta”.

Es va triar el CN ​​Sabadell, per la qualitat de les seves instal·lacions i per la seva funció de centre d’entrenament, que garanteix un treball seriós i eficaç.

Foto portada: la nedadora Catalina Corró i Aschwin Wildeboer. Autor: RFEN.