El president del CN Sabadell, Claudi Martí. Autor: David B.

CN Sabadell: el Covid condicionarà la temporada esportiva

El Club Natació Sabadell afronta una singular temporada que ha iniciat fa uns dies. Des d’aquest any l’entitat s’ha convertit en Centre d’Entrenament Nacional, equiparable a CAR, o altres similars. Ha estat el punt final i fructífer d’unes converses que es venien desenvolupant entre l’entitat i la RFEN. Un acord a dues bandes, entre un club amb les instal·lacions necessàries (les millors d’Espanya) voluntat de desenvolupar el projecte i comptar amb els nedadors necessaris.

Des de fa unes temporades al Club Natació Sabadell no autoritzava, per norma, que els seus nedadors s’entrenessin  al CAR, per dues raons, les instal·lacions són bones, i el clima d’equip es fomenta en el dia a dia al costat de la piscina…

Claudi Martí, el president, ha confirmat a aquest digital la posada en marxa d’aquesta nova faceta de el Club amb José Antonio del Castillo com a nou responsable per a reforçar la plantilla tècnica i l’equip de natació que dirigeix ​​Álex López -“es tracta de reforçar el quadre tècnic i donar a l’equip un major nivell “en definitiva convertir al Club Natació Sabadell en un centre de referència.

El projecte desenvolupat d’acord amb la Real Federación Espanyola de Natació, preveu, que algun altre club també tingui aquest “estatus” de centre, són entitats amb un provat potencial de treball. No arriba tot això en el millor moment econòmic. El Covid ha deixat malmeses les arques de l’entitat, que com una empresa més, ha hagut de reduir en 300.000 euros el seu pressupost esportiu i això, són molts diners en la natació.

Els controls Covid, finalment voluntaris

S’inicia la competició de waterpolo, fase catalana, i aviat a l’octubre la lliga espanyola, tot això amb l’afegit de la participació europea. Les normes de la LEN i les emanades de les autoritats esportives espanyoles eren molt estrictes per al desenvolupament dels partits de waterpolo. Controls Covid a tots els jugadors i tècnics i auxiliars, abans de cada partit, que de ser obligatòries varen quedar en una recomanació. Sort d’això perquè les proves costen uns diners que haurien de sufragar les propis clubs. De fet Claudi Marti ha calculat que les proves PCR haurien costat al Club uns 100.000 euros, un esforç que estava per sobre de les possibilitats de l’entitat i de la majoria d’equips de waterpolo. Davant de les protestes dels clubs el Consejo Superior de Deportes va modificar la norma i d’obligatòria va deixar-la en una simple recomanació.

La problemàtica econòmica actual afecta també el dia a dia del Club. De fet, com una empresa més, el CN ​​Sabadell, manté en ERTO a part de la plantilla. Malgrat les perspectives poc favorables la principal entitat esportiva de Sabadell tirarà endavant amb l’ambiciós projecte natatori, els fruits probablement es puguin palpar en el pròxim període olímpic, el qual conclourà amb els Jocs de Paris 2024.

Comença doncs, una temporada molt complicada, però que s’afronta amb tenacitat. El Covid també ha colpejat als esports aquàtics.

Foto portada: el president del CN Sabadell, Claudi Martí, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.