Foto portada: d'esquerra a dreta i de dalt a baix: Marina García, Maica Garcia, Laura Ester, Judit Forca, Sergi Cabanas, Emma Garcia, Anna Espar, Bea Ortiz, Paula Leiton i Ona Carbonell.

El CN Sabadell enviarà 10 ‘sabadellencs’ al Mundial de Gwangju (Corea del Sud)

  • Ona Carbonell, principal opció de medalla del combinat estatal al campionat mundial. 
  • Set waterpolistes del CN Sabadell (sis dones i Cabanas al masculí) estaran al mundial de natació. 

El Club Natació Sabadell tindrà la seva representació en el mundial de Gwangju (Corea del Sud) que s’inicia d’aquí a uns dies. Una ambaixada local menys nombrosa que en altres ocasions però gens menyspreable. En total 10 esportistes amb Ona Carbonell com principal opció de medalla i un contingent nombrós en waterpolo femení. 

En waterpolo masculí Sergi Cabanas, jugador insígnia del CN Sabadell, estarà amb el combinat masculí. I en waterpolo femení Laura Ester, Paula Leitón, Maica García, Anna Espar, Judith Forca i Bea Ortiz. Diverses d’aquestes jugadores no estaran l’any que ve a les files del Sabadell perquè han fitxat per altres clubs, però, ara per ara i fins a 31 de setembre segueixen pertanyent al CN Sabadell. Maica Garcia té una lesió en un dit, que potser li impedeix jugar algun partit de la fase de grups. En natació Marina Garcia disputarà la prova de 200 metres braça. La representació es completa amb la sincronitzada. En Natació Artistica Ona Carbonell, una de les escasses possibilitats espanyoles a obtenir medalla, i Emma García que disputarà el ‘duo mixt’.

Cata Corró, fora del Mundial

Es troba a faltar i tenia moltes possibilitats fa uns mesos, Cata Corró, però no va aconseguir la mínima que se li exigia, ni tan sols la de la FINA, molt més dolcificada que la de la Federació Espanyola, i va quedar fora del combinat absolut. També ha quedat fora, per decisió tècnica, la waterpolista sabadellenca Mati Ortiz, una de les habituals de la selecció espanyola en els darrers anys.

Objectius modestos

Amb perspectiva de selecció nacional, aquest és un dels mundials amb menors possibilitats de podi tant en natació, (objectiu gairebé únic de Mireia Belmonte) com a la resta de disciplines, excepció feta de l’artística amb Ona Carbonell, que no ho tindrà fàcil, però que sí té un gran nivell. Sigui com sigui, Sabadell ciutat de l’esport de l’aigua, estarà a Corea del Sud. El mundial comença el proper 12 de juliol i s’allargarà fins el dia 28 del mateix mes.

Foto portada: d’esquerra a dreta i de dalt a baix: Marina García, Maica Garcia, Laura Ester, Judit Forca, Sergi Cabanas, Emma Garcia, Anna Espar, Bea Ortiz, Paula Leiton i Ona Carbonell.