CN Sabadell piscina

El CN Sabadell obre aquest dilluns

Dilluns primer de juny es reobren les piscines del Club Natació Sabadell, com ja va indicar el seu president Claudi Martí en aquest mateix digital fa uns dies. Els que de moment no tornen entre les sureres són els esportistes de competició,  nedadors, waterpolistes i nedadores d’artística. Per a aquests “professionals” usant l’argot del llenguatge oficialista del BOE, els dirigents de CN Sabadell esperaran unes dues setmanes.

Ja que la temporada ha estat anul·lada pel que fa a tota activitat competitiva, no sembla un problema greu, però, els esportistes necessiten tornar com més aviat als entrenaments, com ja vénen fent els seus companys de CAR de Sant Cugat. On a més de diversos waterpolistes i nedadores d’artística es preparen Marina Garcia i Alex Castejón.

Els tècnics creuen que després de l’aturada obligat per la pandèmia, necessitaran més de dos mesos per a recuperar el seu estat de forma. Després vindrà el treball habitual de tota temporada previst per arribar a les grans competicions de 2021 Jocs, amb un nivell òptim que no s’improvisa.

Dues visites setmanals de 90 minuts cada una

Els socis de Club si podran nedar a partir de demà, però amb certes condicions limitadores. Podran ser a les piscines una hora i una altra mitja per entrar i sortir de la instal·lació. Tot això amb reserva prèvia, el Club facilita numero de reserva per una hora concreta. Cada soci de dilluns a divendres té opció a dos dies d’un de la piscina, més un altre addicional el dissabte o diumenge. El mateix amb l’accés a la sala de fitness, les activitats dirigides, pàdel o frontó. Dues estades màximes a la setmana, de 90 minuts cada una. A les piscines, les limitacions d’espai són evidents, en piscina de 25 metres només tres nedadors per carrer, que s’amplia a cinc en les piscines de 50. Els carrers tindran una amplada de dos metres.

La natació, enfadada amb el govern central

A ningú se li escapa la problemàtica que va tenir la natació per a la seva pràctica, però, cal convenir que ha estat un dels esports més maltractats per la normativa oficial, i encara les queixes i informes de la Real Federació Espanyola de Natació davant el Consell Superior d’Esports, han permès que Sanitat modifiqués algunes regles inicials.

La transmissió de la Covid-19 en una piscina és remota a causa de les condicions de tractament de l’aigua, no en canvi en rius i estanys, on el virus pot propagar-se. Demà dilluns s’obre la piscina, gaudeixin de la capbussada.

Foto portada: una de les piscines del CN Sabadell a Can Llong. Autor: cedida.