Alex Castejon

Garcia, Corró i Castejón (CN Sabadell), al primer test post-Covid de la natació espanyola

La natació espanyola torna a l’acció en la primera quinzena d’agost. Serà a Portugal, després d’unes setmanes d’entrenament. La Direcció Tècnica ha convocat un ampli equip absolut i júnior entre els quals es troben Alex Castejón, Marina Garcia i Catalina Corró que estaran acompanyats per Alejandro López l’entrenador del Club Natació Sabadell.

La competició es desenvoluparà en Loulé (Portugal) del 12 a l’17 d’agost. És el retorn del millor de la natació espanyola pensant en la propera temporada, perquè en aquesta poc sembla que es vagi a competir a nivell internacional, perquè, sent realistes tots els països temen un rebrot. De moment després d’entrenar al llarg d’un mes, es torna a la competició, és el millor símptoma per als nedadors.

Lourdes Becerra, entrenadora de la Federació Catalana

D’altra banda, l’exnedadora del Club Natació Sabadell Lourdes Becerra, esportista de primera línea, ha estat nomenada entrenadora del equip de tecnificació de la Federació Catalana al CAR de Sant Cugat. Becerra, pionera de gran èxits, segona dona en nedar una final olímpica després de la també sabadellenca Mari Pau Corominas, en els Jocs de Atlanta 1996, setena en els 400 metres estils individual. Olimpica en tres ocasions Barcelona 92, Atlanta 96 i Sidney 2000, té en el seu historial una medalla en un mundial i dues en europeus en piscina de 25 metres.

Després de estar un temps com a tècnica del CN Sabadell, va ser l´entrenadora del CN Caldes i ara, passa a ser la responsable de tecnificació de la natació catalana, sota la direcció del mallorquí Luis Rodríguez (que resideix a Sabadell) nou Director Tècnic en substitució de Jose Antonio del Castillo. Becerra, persona de una gran discreció, ha estat una treballadora incansable que ara dirigirà els nedadors catalans amb mes projecció de futur.

Foto portada: Àlex Castejón, un dels nedadors del CN Sabadell seleccionats per al Meeting de Loulé. Autor: RFEN.