Ona Carbonell i Paula Ramírez. Autor: Jordi López (FCN-Especial para la RFEN)

Insuperable Ona Carbonell i l’emergent Emma Garcia

La Piscina Sant Jordi de Barcelona, plena de gom a gom ha estat testimoni de l’extraordinària qualitat d’Ona Carbonell que va obtenir la medalla d’or en el “sol” tècnic amb la coreografia basada en les paraules de Nelson Mandela en què elogiava l’esport com entesa entre els pobles.

Carbonell, nedadora del CN Sabadell, i única de l’equip espanyol capaç de garantir el podi al Mundial. Un gran resultat, 90.0730 enfront dels 89.9790, de la seva rival ucraïnesa Marta Fiedman.

Després en el “duo” lliure en companyia de Paula Ramírez es van penjar la medalla de plata, 90.3000 enfront dels 93.1000 de les ucraïneses. En el duo mixt, la sabadellenca Emma Garcia, valor emergent, amb la seva parella Pau Ribes van aconseguir sengles medalles de bronze en lliure i en tècnic mixte, 88.8667 i 84.9049 respectivament.

Les parelles de Rússia, els EUA i Itàlia, els van avantatjar en les modalitats respectives. Un bon resultat, perquè les formacions que els van superar posseeixen molta més experiència que les nostres representants. La representació espanyola ha estat medalla de bronze en “equip” lliure i de plata en Higjligth. El Fina World Series, està considerat un mini mundial, per etapes, i en l’escala barcelonina ha servit d’excel·lent aparador del que pot passar aquest any al mundial de Corea.

Foto portada: Ona Carbonell i Paula Ramírez. Autor: Jordi López (FCN-Especial per a RFEN).