La nedadora del CN Sabadell, Erika Villaécija, es retira

La nedadora del CN ​​Sabadell Erika Villaécija es retira als 34 anys després de 16 anys en l’alta competició amb quatre Jocs Olímpics a l’esquena.

Villaécija és l’única nedadora que ho ha aconseguit competint en dues disciplines, natació en línia i aigües obertes i amb títols mundials com els ors dels campionats d’Europa en piscina llarga i curta, l’or en piscina curta del campionat del Món de Dubai i un total de 18 medalles internacionals: sis ors, sis plates i sis bronzes.

Comiat amb tots els honors al Museu Melcior Colet, seu de la Secretaria d’Esports de la Generalitat de Catalunya. Ha estat acompanyada pels presidents dels quatre clubs dels que ha format part, l’Horta, Hospitalet, Sant Andeu i el CN Sabadell. També l’han acompanyat una multitud de nedadors i ex nedadors que van compartir amb ella a les sureres. Per part del CN ​​Sabadell, el seu president, Claudi Martí ha glossat la figura de l’esportista, que continuarà lligada a l’entitat com a entrenadora en les categories inferiors.

“M’ha costat molt deixar-ho, però m’he omplert d’il·lusions diferents (en el món laboral) i he vist que no tenia el temps necessari per entrenar-me i fer-ho bé, ja que sóc molt exigent. Les meves prioritats han canviat”, ha explicat la nedadora.

Actualment Villaécija treballa a Better Consultants, una feina estable que li permet encaminar el seu futur. Una Villaécija emocionada ha tingut un record per a Joan Fortuny, el seu “segon pare” que la va guiar en els bons i mals moments per la senda de la feina constant i que la va conduir a ser la gran esportista que ara penja el banyador. Tot i així l’esportista nedarà, amb tot dues ultimes proves els Campionats d’Espanya a Barcelona dins de quinze dies i la Copa de Clubs per sumar punts per al CN Sabadell. Gerard Figueras secretari d’Esports de la Generalitat ja ha anunciat que en el seu moment se li concedirà la Creu de Sant Jordi.

Aschwin Wildeboer, Judit Ignacio, Marina Garcia a més dels membres de l’equip tècnic i el Director d’Esports d’aigua Xavi Balaguer i la senyora Soldevila “la mama de tots els nedadors del Club” han acompanyat a Erika en el moment de dir adéu.

Frase que queda per a la història i el moment a l’hora de valorar la seva carrera ha dit que “totes les medalles tenen el seu esforç” i “em quedo amb tot el que he après amb aquest esport. M’ha fet com sóc ara i només espero que la natació em recordi com el que sóc: Erika Villaécija”.