Providencial Ester aturant aquest penalti. Autor: David B.

Laura Ester, millor waterpolista d’Europa; Ona Carbonell, millor nedadora artística

La portera del Club Natació Sabadell i de la selecció espanyola Laura Ester ha estat escollida la millor waterpolista d’Europa l’any 2019. La millor nedadora també té relació amb la ciutat: es tracta d’Ona Carbonell. Els premis són atorgats per la Lliga Europea de Natació (LEN). 

La classificació s’estableix després de compatibilitzar els vots dels oficials de la LEN i les diferents federacions nacionals. És la segona vegada que Carbonell és la més votada, ja que ho va ser també l’any 2014. L’any passat Carbonell es va penjar tres medalles als campionats del món.

Mundial de Gwangju. Autor RTVE
Carbonell al Mundial de Gwangju. Autor RTVE

Per la seva part, Laura Ester ha aconseguit el 45,5 per cent dels vots, després de ser subcampiona d’Europea amb la selecció espanyola, i amb una temporada de ple al CN Sabadell (Eurolliga, Lliga espanyola i tota la resta de títols). La tercera classificada va ser Bea Ortiz, fins l’estiu waterpolista del Club.

Foto portada: providencial penalti aturat per Laura Ester a la final de l’Eurolliga de waterpolo, la passada primavera. Autor: David B.