Ona Carbonell

Ona Carbonell, a per la seva segona plata

A la preliminar del “solo” lliure Ona Carbonell ha revelat el secret d’una coreografia en què ha col·laborat l’ex campiona francesa Virginie Dedieu. Una rutina altament ambiciosa que ha estat valorada per les jutges amb 93.8333 punts en el mundial de Gwangju.

Carbonell ha explicat en sortir de l’aigua que “la nota la valoro positivament, la puc millorar en la final. Ha agradat la coreografia encara que he de repassar el feedback dels jutges, però estic motivada per a la final”.

La veritat és que si ho de Mandela en el “solo tècnic” era innovador, aquesta rutina lliure és totalment trencadora. La història d’una noia amb les seves dues cares contraposades. “Volíem mostrar un contrast en una mateixa coreografia. Primer es veu una noia amb caràcter, amb bogeria, enuig i ràbia, i després una altra que és més serena, calmada i elegant. Volem sobretot ensenyar una dificultat molt bèstia en l’exercici. Faig deu figures i molta apnea, amb moviments fora dels eixos, és una rutina exigent a nivell físic”.
La nedadora del CN ​​Sabadell aquí afina molt més a distanciar-se del seu rival japonesa Yukiko Inui, que és tercera amb 92,5667 punts i no obliga a Ona a sentir la pressió a la final. La millor puntuació, com era d’esperar, per la russa Romashina amb 96.4667 punts, uns guarismes estratosfèrics per al nivell espanyol i per al de la resta de les participants. Si a la final s’alça amb la medalla del “lliure” Ona Carbonell hi haurà aconseguit 21 medalles, el que la convertirà en l’esportista artística amb major nombre de medalles, per davant fins i tot de Natalia Ischenko.

Foto portada: Ona Carbonell.