Foto portada: logo del centenario del CN Sabadell

Veu la llum el llibre del centenari del CN Sabadell… dos anys després

Un dels temes per commemorar el centenari del CN ​​Sabadell el 2016 era la publicació d’un llibre que recollís i sintetitzés tota la història d’una de les entitats pioneres de la natació espanyola.

El llibre, al contrari del que va passar amb el del 75 aniversari, es va encarregar a una empresa especialitzada ‘d’escrividors’ que devia seguir les directrius d’una comissió d’experts, entre els quals hi eren socis veterans, exdirectius, periodistes, historiadors i arxivers. El projecte no va funcionar bàsicament perquè l’empresa a qui es va confiar el treball no ‘va entrar’ en el projecte.

La direcció del club posteriorment va encarregar al responsable de l’arxiu de l’entitat, Francesc Fontdevila, la realització d’un projecte editorial que ha culminat fa unes setmanes amb l’edició del llibre 100 Anys en 100 Imatges. Un treball seriós, escrit des del més estricte respecte als esdeveniments que ha viscut el Club i narrats amb fidelitat.

Foto portada: una visitant a la mostra, durant la inauguració. Autor: J.d.A.
Exposició del Centenari, al Casal Pere Quart. Autor: J.d.A.

Fontdevila ha posat a l’abast dels estudiosos de l’esport un valuós document, i per als socis del Club i sabadellencs en general, una narració àgil i gràfica del que ha passat a l’entitat, sense estalviar ni emmascarar els moments difícils pels quals va travessar.

Una obra d’aquestes característiques mereixeria ser presentada en un acte públic en un escenari ciutadà de màxima concurrència, amb assistència de les autoritats esportives no només de la ciutat, sinó de Catalunya i Espanya, perquè, el Club Natació Sabadell ha forjat la història de l’esport a tots els nivells.

Foto portada: logo del centenario del CN Sabadell