CNS

Pia i Natació tanquen la primera volta amb una victòria

• L’Escola Pia supera a casa a l’Olleria i escala fins a la cinquena posició (3-1).

• Segona victòria consecutiva lluny de Cal Balsach del Natació Sabadell (2-3).

Els dos equips sabadellencs enceten el 2017 amb victòria. El Natació Sabadell suma un importantíssim triomf a la pista d’un rival directe per la permanència i l’Escola Pia es consolida a casa superant l’Olleria i col·locant-se a set punts de la zona de privilegi

Després de l’empat amb gust a derrota amb el què els de Diego Blanco van tancar l’any, el Natació Sabadell necessitava una victòria per recuperar forces i sobretot, apropar-se més a l’objectiu de la permanència. La missió no era fàcil, ja que tocava visitar la històrica pista del Martorell. Una visita molt especial per al míster Diego Blanco, ja que hi va ser com a jugador durant un grapat d’anys a l’aleshores Miró Martorell de la primera divisió de la LNFS. Al parquet, el match ha començat força igualat sense un dominador clar i amb poques ocasions. Als cinc minuts però, els àrbitres han decidit canviar el guió del partit i han expulsat amb vermella directa al local Marc Areny i al visitant Álex Borrego per una suposada pica-baralla. Una decisió més que exagerada. Amb els dos expulsats s’ha vist un estrany tres contra tres al parquet durant dos minuts, en el què els locals han disposat d’una clara ocasió que ha aturat Salva pels de Sabadell. Ja amb igualtat d’efectius a la pista, prop de l’equador de la primera meitat Pep Girvent ha aconseguit obrir la llauna. El nou dels nedadors ha superat la seva marca per la banda i amb un potent xut ha anotat el 0 a 1. Aquest marcador s’ha mantingut durant bona part del primer temps i amb un Natació dominador. Finalment a falta de cinc segons pel descans, el capità Jordi Lozano amb un potent xut exterior ha anotat el segon pels de Diego Blanco. Golàs.

A la represa, tot ha començat de cara pels visitants. Amb els set primers minuts de la represa el Martorell s’ha carregat de faltes i al minut 8 ha comès la sisena. Infracció que, a més, ha costat la segona targeta groga a Jaime Solana que ha marxat expulsat. Des del punt de doble-penal Álex Llamas no ha fallat i ha situat el 0 a 3, fent recuperar així l’efectiu de l’expulsió al Martorell i deixant al Natació Sabadell amb un marcador contundent i tranquil. Un minut més tard però, de nou, festival arbitral. Els col·legiats han ensenyat la segona targeta groga a ‘Chato’ per, suposadament, interrompre el sac de porteria local, tot i que el jugador visitant era fora l’àrea. Tot i les protestes, Chato ha hagut de marxar abans d’hora al vestidor i els de Diego Blanco han hagut d’afrontar dos minuts d’inferioritat. Ho han aconseguit durant pràcticament dos minuts, però finalment quan faltaven pocs segons per recuperar-lo, el Martorell ha anotat l’1 a 3. Un gol que ha donat aire als locals. Tant, que dos minuts més tard el capità Malik ha fet el 2 a 3 posant nerviosos als visitants.

Tot semblava de cara amb el 0 a 3, però dues ocasions dels locals han deixat el partit d’allò més obert. Tot i que els nedadors han tingut opcions per sentenciar de les botes de Ferran Ruiz i dels xuts llunyans de Llamas, una ocasió claríssima en un u contra u del Martorell hagués suposat l’empat, de no ser per l’escandalosa aturada de Salva amb el peu. Quan l’electrònic ja marcava 0 segons, l’àrbitre ha xiulat una falta sobre Pep Girvent i el partit ha acabat amb un doble-penal efectuat pel mateix Girvent que li ha aturat Juanma. Aquest triomf manté als nedadors en dotzena posició però els permet allunyar-se fins a 4 punts de la zona perillosa, que marca el Barceloneta amb 13 punts. El cap de setmana vinent, els de Diego Blanco buscaran el segon triomf consecutiu per segona vegada aquesta temporada. Per fer-ho, hauran de superar l’Olímpyc Floresta en el que serà el primer partit de la segona volta pels nedadors, però comptaran amb el suport de l’afició de Cal Balsach.

Dos gols a la segona meitat donen el triomf a l’Escola Pia (3-1)

El conjunt d’Ernest Cardona ha obert el 2017 de la mateixa manera que va tancar el 2016, amb una victòria. Després del triomf a Ripollet, ara la Pia ha aconseguit sumar tres punts a casa i s’ha catapultat fins a la cinquena plaça de la taula. Al partit, la igualtat n’ha volgut ser la protagonista fins que als cinc minuts de joc Carles Comadran superant al porter en un contracop ha obert la llauna situant l’1 a 0 al marcador. L’1 a 0 s’ha mantingut gran part de la primera meitat gràcies a l’actuació dels dos porters que han evitat les nombroses ocasions dels dos equips. Finalment a quatre minuts pel descans, l’Olleria ha aprofitat un error en un córner a favor dels locals per anotar l’empat amb el què s’ha arribat al descans.

A la represa, la igualtat s’ha tornat a col·locar al capdavant. Amb dos equips ben plantats a camp propi les ocasions han arribat a comptagotes. A l’equador del segon temps, el capità visitant ha vist la segona targeta groga i ha marxat expulsat. Tot i així, l’Escola Pia no ha sabut aprofitar els dos minuts de superioritat per avançar-se en el marcador. No ho han hagut de lamentar però, ja que als 14 minuts de joc Jordi Torras ha aprofitat una bona assistència de Jordi Sardà per signar el 2 a 1. Tres minuts més tard ha arribat l’obra d’art. Al minut 17, Pepe Font, qui sinó, ha caçat la pilota al contracop, s’ha desfet de l’últim jugador i li ha tirat una vaselina impossible al porter que s’ha col·lat per tot l’escaire fent embogir al públic assistent. Golàs i sentencia. El 3 a 1 ja ha sigut inabastable pels valencians que ho han provat amb el porter-jugador però ja no hi ha hagut temps per a més. La botzina de la Bombonera ha confirmat el 3 a 1 i la victòria col·legial.

Aquests tres punts, permeten a l’Escola Pia assolir una important cinquena posició pressionant al grup capdavanter i quedant-se a set punts de la zona de Copa del Rei. El cap de setmana vinent, els de Can Colapi encetaran la segona volta en busca del tercer triomf consecutiu que les permeti acostar-se a l’objectiu de la part de dalt. Per fer-ho, gaudirà novament de la seva afició al pavelló del carrer Garcilaso davant el Salou, ara setè classificat amb un punt menys que els taronges, 24. Abans però, aquest dijous al vespre al pavelló de Sol i Padrís, els d’Ernest Cardona disputaran un amistós contra el tercer equip de la ciutat, el Grups Arrahona Studi Barcelona.